L'Hospital La Fe humanitza la Unitat de Somni Infantil amb una nova ambientació

L'Hospital La Fe humanitza la Unitat de Somni Infantil amb una nova ambientació
12/06/2019 -

Pacients de la Unitat de Somni Infantil de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe compten amb un nou espai que afavorirà el descans per a la realització de les proves de Neurofisiologia.

Després d’inspirar-se en una naturalesa relaxant i positiva, Irene Martínez, Lucía Navarro, Verónica Martínez i Magencia Ramos, estudiants de Belles arts i creadores del projecte, s’han marcat com a objectiu principal humanitzar aquest lloc dedicat especialment a xiquets i xiquetes que passen la nit a l’hospital en un espai totalment desconegut per a ells.

A la presentació d’aquest nou espai han assistit la doctora Mònica Almiñana, gerent del Departament de Salut València La Fe, la doctora Enriqueta Gómez, cap del Servei de Neurofisiologia, i Carmen Montaner, Supervisora de Neurofisiologia.

La doctora Almiñana ha volgut ressaltar la importància d’aquest tipus d’iniciatives per a fer més agradable l’experiència del pacient, ja que “els xiquets i xiquetes que han de realitzar-se aquest tipus de proves han de passar la nit ací i aquesta iniciativa ajudarà al fet que estiguen més relaxats”. Fins ara la sala en la qual es realitzaven aquestes proves era, segons Carmen Montaner, “freda i austera i els xiquets i xiquetes han de dormir solos, així que pensem que havíem de fer alguna cosa sobre aquest tema”.

El disseny consta d’una composició formada per un bosc en el qual habiten ovelles, al·ludint al pensament que comptar ovelles ajuda a agafar el son. A més, en el sostre també es pot observar una nit estavellada. El nou disseny de decoració pretén augmentar el benestar emocional dels pacients.

La Unitat de Somni

La Unitat de Somni de Neurofisiologia compta amb 4 habitacions. En una d’elles es realitzen proves de somni a pacients de Pediatria, de 0 a 16 anys. En 2018 es van realitzar aproximadament 107 estudis amb diferents proves com a polisomnografies, Mixt (½ Polosomnografia i ½ poliep), Poliep, Test de múltiple latència i ajust de CPAP.

Aquesta iniciativa ha sigut possible gràcies al Laboratori PRIM,S.A. i a DISMEVAL S.L Distribucions Mèdiques.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =

Bonica fest 2019
turismo salou