25n
25N
25N

València comptarà amb una nova unitat de convivència i seguretat

València comptarà amb una nova unitat de convivència i seguretat
15/06/2017 -

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha anunciat hui la reorganització de la Policia Local de València per a “donar resposta a les noves realitats de la ciutat, des de la proximitat i la prevenció”. D’aquesta manera, ha anunciat la creació de la nova Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS), que dependrà directament de la Prefectura i comptarà amb 110 agents que treballaran a la nit.

“La nostra prioritat és donar resposta als problemes de convivència que genera el soroll, l’oci nocturn o el botellot, i reforçar els controls d’alcoholèmia i la seguretat”, ha explicat Menguzzato, que ha posat de manifest que l’actualització de l’estructura de la PLV està en línia amb el desenvolupament de la nova Ordenança de convivència.

Ha precisat la regidora que l’objectiu és “completar el procés de descentralització del cos reforçant la presència policial als barris”. Com a resultat d’aquest procés, es crea la huitena unitat de districte, amb seu al Molí del Sol (al Parc de Capçalera), la qual cosa “redueix l’àmbit territorial de les unitats per a augmentar l’efectivitat de resposta”.

Dins del procés de descentralització, les funcions del cos de GOES dia seran assumides per les unitats de districte, mentre que les del GOES nit s’adapten a la nova realitat i seran assumides per l’UCOS. A més, el torn de nit es reforçarà amb 24 patrulles distribuïdes en les huit unitats de districte. Menguzzato ha destacat que amb aquesta actualització els agents que treballen a la nit s’incrementen de 154 a 206.

Així mateix, ha precisat que la Divisió de Trànsit es transformarà en la Divisió de Seguretat Viària, que integrarà la Unitat de Control de Trànsit, composta per motoristes, agents amb bicicleta i radars, i la unitat d’Atestats, Transport i Documentació.

Menguzzato ha avançat que la setmana que ve es firmarà l’orde perquè entre en vigor aquesta reestructuració, que s’aplicarà de manera gradual, respectant la conciliació i les vacances dels agents. “Per primera vegada, el canvi es durà a terme comptant amb la participació dels sindicats i amb total transparència, per a oferir l’oportunitat als i a les agents de triar destinació si així ho desitgen”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − nou =

bombers
CCCC
Valencia activa