caixa popular

València tindrà una Unitat Canina d'Operacions Policials

Anaïs Menguzzato: “L’objectiu és que controlen la circulació de drogues i mantinguen la seguretat”

València tindrà una Unitat Canina d'Operacions Policials
27/07/2018 -

A partir d’octubre, els gossos es convertiran en un braç més dels agents de la Policia Local de València després d’haver-se aprovat la creació de la primera Unitat Canina d’Operacions Policials (UCOP) de València. Es tracta d’una iniciativa que ha llançat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, per a respondre a “una reivindicació de molts anys de la ciutadania i del mateix cos de la Policia Local“, segons ha argumentat en el ple de hui de la corporació.

La Unitat Canina d’Operacions Policials de la Policia Local de València inicialment estarà integrada per quatre agents i quatre cans ensinistrats per a realitzar funcions de prevenció i detecció de menudeig de drogues i unes altres per a les quals siguen requerits.

Es tracta del resultat de molts mesos de treball en què s’ha reorganitzat el cos policial i s’ha format als policies com a guies canins per a poder dur endavant aquest projecte, indica Menguzzato. En concret, “té com a objectiu el control de la circulació de drogues als parcs, l’acció en altres operacions així com mantindre la seguretat dels ciutadans“, què reclamaven aquesta mesura des de feia anys, assegura la regidora.

A més, Menguzzato ha dit que «el Govern de la Nau proporciona tot el material que necessita la Policia Local i que no van tenir quan governaven vostès», i ha explicat que «com a fruit de la reorganització d’efectius hem pogut disposar de quatre agents que, amb quatre gossos, tindran com a objectiu principal la detecció del menudeig de drogues en parcs i el consum». Menguzzato ha agraït el suport unànime a la proposta, «més enllà de qui haja sigut la primera a realitzar-la».

En un comunicat d’abans de la presentació de la socialista, María Dolores Jiménez, de Ciutadans, ha anunciat que també volia proposar la creació d’aquesta unitat, ja que “una policia moderna ha d’estar a l’altura de les circumstàncies i comptar amb tots els elements disponibles per a dur a terme la seua funció”. A més, ha afegit que els gossos són un suport molt important i ha criticat que València era l’única capital de la comunitat sense aquest servei, encara que poblacions com Paterna, Cullera, Albal o Massamagrell ja treballen amb aquest.

De moment, caldrà esperar fins a setembre per a veure’ls en acció, ja que actualment s’ha format als policies però s’està treballant amb els gossos per a ensinistrar-los.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =