caixa popular

L'únic centre de ciberseguretat a Espanya s'instal·larà a La Marina

L'únic centre de ciberseguretat a Espanya s'instal·larà a La Marina
17/05/2018 -

«No hi ha millor lloc en el nostre entorn perquè Telefònica instal·le el seu centre de ciberseguretat de ciutats intel·ligents que la Marina de València», ha afirmat l’alcalde Joan Ribó en l’acte en el qual s’ha anunciat la ubicació a l’antiga seu de l’equip Alinghi d’un centre d’R+D en ciberseguretat, únic a Espanya, orientat a Internet de les Coses i Ciutats intel·ligents. Emilio Gayo, president de Telefònica Espanya, ha dit que suposa una inversió de sis milions d’euros i que començarà a funcionar en el quart trimestre d’enguany.

«La instal·lació d’aquest centre a la Marina de València consolida la posició del nostre front marítim i de la nostra ciutat com a referent en l’economia del coneixement i la recerca», ha afirmat Joan Ribó en la seua intervenció en aquesta presentació que ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat i en la qual han participat, a més de Joan Ribó, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de Telefònica Espanya, Emilio Gayo.

En opinió de l’alcalde de València «aquest centre de ciberseguretat suposarà un abans i un després en l’atracció i retenció de talent, i més encara amb la vinculació que tindrà amb les universitats valencianes, i a més, consolidarà de forma definitiva la Marina de València com a centre capdavanter en el Mediterrani per a la innovació i la dinamització de la nostra economia». En semblant sentit s’ha pronunciat el president de Telefònica, Emilio Gayo, quan ha assegurat «València s’ha convertit en una de les principals capitals de la innovació».

L’alcalde ha recordat que “amb la incorporació de Telefònica ja són quatre les empreses de referència instal·lades a la Marina. «Primer va ser Mercadona i la seua acceleradora de start-ups Llançadora, després Heineken amb la seua Escola de gastronomia; posteriorment Bankia a través Innomnia Fintech; i hui arriba l’anunci de Telefònica de la creació d’aquest centre, i esperem que siguen moltes més».

Després de referir-se a «la col·laboració i l’entesa entre la Generalitat i l’Ajuntament per atraure projectes d’innovació i d’ús del talent per a la nostra ciutat», Ribó ha recordat també que «Telefònica és el nostre soci tecnològic en la plataforma VLCi, que és un referent europeu. A través d’aquesta plataforma millorem la vida de la ciutadania en aspectes com la mobilitat, la igualtat de gènere, la reducció de les desigualtats socials, la sostenibilitat o l’eficiència energètica, dins dels objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides».

Ha afegit Ribó que «València va ser una de les primeres ciutats europees a generar un pla estratègic de ciutat intel·ligent», i s’ha referit al fet que «estem en ple procés de transformació dels servicis municipals per a enfocar-los a l’objectiu de ciutat sostenible», i en eixe sentit s’ha referit a realitats com el portal de dades obertes, Valencialminut, el Geoportal o AppValencia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat que «Este centre únic a Espanya col·loca a València en l’avantguarda de la ciberseguretat. En la nova economia internacional tot es mesurarà en dades, i la protecció de les dades és fonamental». Igualment ha afirmat que «La Marina de València ha apostat per desenvolupar un pol de recerca i creixement que garanteix ocupació d’alta qualificació», i que «projectes com el que presentem hui són un aval en eixe procés d’aterratge de la Comunitat Valenciana en la societat de la informació».

UNA «ALMOINA» PER AL TRANSPORT METROPOLITÀ

En ser preguntat sobre la inclusió de 10 milions d’euros en els pressupostos de l’Estat per al transport metropolità, Ribó ha respost que «eixe anunci és una almoina. El que necessita l’Àrea Metropolitana de València està molt clar i molt definit; ho van definir els alcaldes i la Conselleria d’Obres Públiques i són 38 milions d’euros per a enguany. Dit açò, i deixant clar que 10 milions és una almoina, vull destacar que tot el treball de reivindicació que s’ha fet per part de la Conselleria i per part dels ajuntaments sembla que està començant a trencar les posicions de no voler aportar ni un euro».

L’alcalde de València ha qualificat d'”absolutament intolerable el plantejament que ara es fa. La quantitat que necessitem està molt clara i molt definida, i la resta són promeses o són quantitats que tenen connotació d’almoina perquè se’ls ha caigut la cara de vergonya al Partit Popular i Ciutadans, que donen suport els Pressupostos de l’Estat, de no aportar ni un euro a la mobilitat en l’àrea metropolitana de València».

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018