25n
25N
25N

UNICEF premia a Mislata pel seu projecte d'acompanyament a joves en risc d'exclusió social

UNICEF premia a Mislata pel seu projecte d'acompanyament a joves en risc d'exclusió social
21/10/2016 -

El president del comité espanyol d’UNICEF, Carmelo Angulo, i el president d’UNICEF a la Comunitat Valenciana, Jorge Cardona, han enviat una carta a l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, per a felicitar-li pel reconeixement obtingut pel seu programa “T-Acompanye”. Aquest projecte d’acompanyament a joves amb dificultats d’aprenentatge o en situacions de reg d’exclusió social, a través de persones majors voluntàries, ha sigut triat per UNICEF per a rebre el “Premi Bones Pràctiques”, un reconeixement a projectes o actuacions exemplars a favor de la infància i l’adolescència, dutes a terme per governs locals.

En la carta, UNICEF felicita a l’alcalde perquè el premi “evidencia la seua labor en la implementació de programes que garantisquen l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet i, per tant, contribueixen a millorar el benestar de la infància i l’adolescència”. A més, contínua la missiva, “són font d’inspiració per a altres localitats i generadores de coneixement i saber fer”.

Aquesta activitat es desenvolupa a Mislata des del 2014 i s’emmarca dins de l’eix intergeneracional del Pla Municipal d’Infància i Adolescència de Mislata. Gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació de Treballadors de la Siderúrgia Integral, un grup de monitors voluntaris -tots ells persones majors ja jubilades- acompanyen en el seu procés evolutiu a joves amb un determinat risc social. A tot aquest grup de voluntaris els dedica el premi Carlos Fernández Bielsa, “persones que de manera altruista donen el seu temps, el seu coneixement i la seua experiència per a ajudar a altres persones, en aquest cas joves, contribuint així a construir una societat millor”.

El programa persegueix un objectiu doble. D’una banda està la “mentorització”, a través de la qual els majors, molts d’ells amb experiència pedagògica, ajuden als joves amb els deures, contribuint així a millorar el seu rendiment acadèmic i prevenint el fracàs escolar o l’abandó primerenc dels estudis. Però a part de la formació acadèmica, els majors també eduquen als joves en valors, habilitats socials i intel·ligència emocional.

A més de la mentorització, el programa també inclou altres activitats lúdiques i formatives de caràcter intergeneracional, amb dinàmiques de grup, tallers de noves tecnologies, classes per a aprendre la història del municipi o per a fomentar l’ús del valencià. El programa es desenvolupa amb dues sessions setmanals, els dimarts i els dijous, de 17,30 a 19.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =