25n
25N
25N

Una setmana per a estrenar la nova plaça de l'Ajuntament

El 23 de juliol, la plaça de l’Ajuntament acollirà la celebració de l’homenatge a les víctimes de la Covid-19

Una setmana per a estrenar la nova plaça de l'Ajuntament
13/07/2020 -

Ja hi ha data per a gaudir de la nova imatge de la plaça de l’Ajuntament. I és que el pròxim 23 de juliol, amb les obres ja acabades, aquesta plaça del centre de la ciutat serà testimoni d’un acte en homenatge a les víctimes de la Covid-19, així com a tots els serveis essencials “que amb el seu treball han fet possible que l’atenció i l’ajuda haja continuat funcionant”, ha assenyalat l’alcalde Joan Ribó.

Després de la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament, fa unes setmanes van començar els treballs de repavimentació, que tenien com a objectiu delimitar millor la zona per als vianants i eliminar les marques viàries que encara romanien a la plaça. D’aquesta manera, es va optar per un nou paviment d’àrid vermellós, pertanyent a la pedrera de La Romana a Alacant, que aportarà una tonalitat similar al de les voreres de l’entorn del consistori.

Així mateix, a més de demolir les illetes, s’ha procedit a la demolició del paviment en una de les parts centrals de la plaça, concretament la pertanyent a l’espai on es planten els monuments fallers, per a recuperar l’antic empedrat que, a més, és més resistent al foc, apuntava la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

Si bé és cert que encara falta escometre la reforma definitiva de la plaça, que serà el resultat d’un concurs d’idees, la plaça de l’Ajuntament estrena nova imatge en poc més d’una setmana. Aquesta actuació, que afecta 7.600 metres quadrats de les noves zones per als vianants, ha comptat amb una inversió de 564.940,35 euros.

I quina millor manera per a estrenar una de les places més emblemàtiques de la ciutat que amb la celebració d’un homenatge cívic de la ciutat a tots els veïns i veïnes de València que han patit la pandèmia, però també a totes aquelles persones que han estat al peu del canó per a lluitar contra ella.

En aquest sentit, dijous que ve, 23 de juliol, a les 21.30 hores, la plaça de l’Ajuntament acollirà aquest acte públic, que comptarà amb la música en directe de l’Orquestra de València, sota la batuta de Ramón Tebar, i amb la participació d’una cantant solista del Cor de la Generalitat Valenciana. Així mateix, la pàgina web municipal obrirà un Memorial perquè, que qui ho desitge, puga deixar plasmades els seus records o emocions.

Per descomptat, la pólvora també serà present. Així, es dispararà, de manera simultània, palmeres blanques com a element simbòlic del reconeixement i homenatge. Aquests trets es realitzaran des de l’Ajuntament, des dels diferents sectors fallers i des dels pobles de València. A més, la façana principal de l’Ajuntament s’il·luminarà de blanc, igual que les façanes de Correus, l’Ateneu Mercantil i l’edifici del Rialto.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 18 =