25n
25N
25N

Una pediatra del Peset representa al continent Europeu en el Congrés de la Iniciativa Hospital Amic del Xiquet de l'OMS i UNICEF

Una pediatra del Peset representa al continent Europeu en el Congrés de la Iniciativa Hospital Amic del Xiquet de l'OMS i UNICEF
24/10/2016 -

La doctora Mª Teresa Hernández, pediatre del Departament de Salut de València – Doctor Peset, ha sigut designada com a representant del continent europeu dins del Comité Organitzador del Congrés de la Iniciativa Hospital Amic del Xiquet de l’OMS i UNICEF, que se celebra des de hui i i fins al dimecres 26 d’octubre en la seu de l’OMS en Ginebra (Suïssa).

La pediatra del Peset porta 25 anys implicada en la protecció i promoció de la lactància materna i és coordinadora nacional de la IHAN – Espanya (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància impulsada per l’OMS i UNICEF). Entre la seua formació cal destacar el seu doctorat en Medicina per la Universitat de València i un Màster en Salut Pública i Nutrició per la Universitat de Berkeley (Califòrnia, EUA).

A més, també coordina la Unitat de Lactància Materna del Departament de Salut de València – Doctor Peset. Aquesta unitat es va engegar al novembre del 2013 i és pionera a la Comunitat Valenciana i a Espanya a oferir una assistència especialitzada que contribuïsca a solucionar les dificultats a les quals s’enfronten les parelles que opten per alimentar als seus fills de forma natural.

El Congrés de la Iniciativa Hospital Amic del Xiquet (Baby-Friendly Hospital Initiative), serà inaugurat per la Reina Letizia i pretén fer un repàs als assoliments que s’han aconseguit en els 25 anys d’existència d’aquesta iniciativa que va nàixer en 1991 amb l’objectiu de protegir, promoure i recolzar la lactància materna en hospitals i maternitats.

Aquesta iniciativa pretén ajudar als centres sanitaris de tot el món a adoptar les millors polítiques i cures pràctiques per a un bon inici de la lactància, basant-se en els “10 Passos per a una Lactància Reeixida”. Des de la seua engegada, més de 20.000 centres han sigut designats “Baby-Friendly” (amics del xiquet).

“En el congrés s’analitzarà quin és la situació actual de la lactància materna, es revisaran les guies que existeixen i s’impulsarà la formació de xarxes regionals per a millorar els programes de suport a la lactància de cada país. La Iniciativa Hospital Amic del Xiquet ha suposat un gran avanç, però encara ens queda molt camí per recórrer per a assegurar que cada mare i cada nounat reben les cures més adequades”, ha assenyalat la doctora Mª Teresa Hernández.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 15 =