25n
25N
25N

Una pediatra del General de València coordina les noves guies europees d'hipertensió en xiquets i adolescents

Una pediatra del General de València coordina les noves guies europees d'hipertensió en xiquets i adolescents
18/08/2016 -

L’obesitat infantil és, en l’actualitat, un problema de salut pública, donada la seua elevada prevalença i les seues conseqüències a curt i mitjà termini en la salut de la població. L’augment de l’obesitat infantil ha suposat un augment de la malaltia cardiometabòlica, i, dins dels factors de risc cardiometabòlic, la hipertensió arterial és un dels més rellevants.

Conscients d’este problema mundial, la Societat Europea d’Hipertensió ha promogut la publicació de les ‘Guies Europees d’Hipertensió Arterial en Xiquets i Adolescents’. En la confecció d’este document, publicat a l’agost, han intervingut experts de reconegut prestigi de diferents àmbits i de distintes nacionalitats.

Estes guies han sigut coordinades pel cap de servici de Pediatria de l’Hospital General Universitari de València, Empar Lurbe, que va impulsar la Unitat contra l’Obesitat i el Risc Cardiovascular per a xiquets i adolescents de l’Hospital General. Esta unitat és de referència per a la Comunitat Valenciana i la seua excel·lència està reconeguda per la Societat Europea d’Hipertensió Arterial.

Estes noves guies suposen “un valuós instrument de formació mèdica continuada i una excel·lent guia per a tots els pediatres, en la que s’arrepleguen els avanços científics i la millor evidència disponible per a facilitar la presa de decisions terapèutiques i incidir en la prevenció de la hipertensió arterial també en la població adulta”, explica la doctora Lurbe, que és a més cap de grup del CIBER de Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició de l’Institut de Salut Carles III i editora cap d’Annals de Pediatria, publicació oficial de l’Associació Espanyola de Pediatria.

La hipertensió de l’adult té els seus orígens en la infància. De fet, s’ha demostrat que els valors de pressió arterial en la infància influeixen en els valors de pressió arterial en l’edat adulta. És a dir, els xiquets que presenten una pressió arterial elevada tenen més probabilitats de patir hipertensió arterial en l’edat adulta. Per això, “és fonamental analitzar i arreplegar les evidències clíniques que ens permeten avançar en els diagnòstics i tractaments més apropiats en esta matèria, des de les edats més primerenques”, comenta.

Entre les principals novetats de les noves guies destaquen els avantatges i desavantatges dels programes de garbellament, la definició d’hipertensió arterial, la rellevància del mesurament de la pressió arterial fora de la consulta, el significat clínic de la hipertensió arterial sistòlica aïllada, les estratègies de tractament, el seguiment i les investigacions futures necessàries en este camp.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 3 =