caixa popular

Una nova oportunitat a la Participació…Benvinguda Neus

04/09/2017 -

Primer de tot, i en aquest espai que ens permet expressar algunes reflexions, avui, toca donar la benvinguda a una nova Regidora “Neus Fabregas” com a edil representant de València en Comú, i que coordinara Participació, drets i innovació democràtica, així com transparència, cooperació i participació veïnal.

Aquesta nova incorporació es produeix per l’eixida del seu company d’equip Jordi Peris per motius personals, als quals desitgem que siguen superats el millor i més ràpid possible, a més de per certes discrepàncies amb el seu grup en l’Ajuntament de València. La veritat que la proximitat, l’amabilitat i accessibilitat de Peris no van ser suficients eines en aquesta etapa per a contenir el cabreig dels col·lectius ciutadans en imposar noves formes de participació ciutadana per sobre de les ja existents.

Ha sigut una etapa on van aparéixer del no-res gent , empreses externes que ens van ensenyar on posar un “gomet” del color que prioritzava o excloïa les propostes a colp de “clic”. Propostes emeses des de casa, sense debat ni consens en moltes ocasions, per sobre de reivindicacions històriques o noves que són fruit del consens, debat i dialogue en les associacions, sobretot, les veïnals, que els traslladàvem perquè foren tingudes en compte en eixos projectes participatius que, de pas, són lentíssims en la seua execució .
Jordi es va anar… Jordi ens deixe una sospita que la seua formació estava articulant la creació d’un teixit social sota el color morat d’una àrea de participació. Aquesta acció es produeix i és vista pels col·lectius socials històrics com un atac , perquè són ratllats d’obsolets, de xacra del passat per haver conviscut amb un govern conservador… Bufff damunt d’estar en el carrer amb el fred que fa quasi 22 anys que et diguen açò… i,més, gent que mai va ser vista abans en els barris defensant valors ni reivindicacions durant eixe temps, només a partir del 15M.

Si eixa és la vertadera intenció…què equivocats estan .A eixos moviments socials caldria fer-los un monument per haver aguantat més de 20 anys l’assot de governs conservadors on érem els “rojos”, però hi havia un respecte mínim al final aconseguit després de lluitar i denunciar eixe atac de moltes diferents formes però sobretot de la trama corrupta de Blasco, creant moviments socials paral·lels que després es va demostrar que va ser un gravíssim error.

Error que van pagar i hauran de portar a les seues esquenes sempre. Perquè va ser açò, una trama corrupta i una farsa. Per això, que ara ens diguen que som els conservadors, els que fem oposició a governs progressistes. Açò… açò és per a fer-li-ho mirar i obrir una mica més els ulls. Eixa reflexió va més dirigida a la nova regidora perquè tinga sort, encert en la seua gestió i que no seguisca cometent errors del passat produïts per la dreta ,o per l’esquerra, de veure als col·lectius socials com a enemics i per descomptat no jugue a picar a uns i afavorir a uns altres creant una xarxa associativa clientelista, partidista ni, per descomptat, corrupta com va fer el PP ,per això de ser a més regidor de Transparència. Sort Sña. Regidora, sort Neus i servisca per al camí del respecte, reconeixement i diàleg en aquesta nova etapa perquè tots i totes guanyem a participar en el disseny d’una ciutat més sostenible participativa i progressista.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios