25n
25N
25N

Una nova glorieta solucionarà la intersecció de la CV-685 en el nucli urbà d'Ador

Una nova glorieta solucionarà la intersecció de la CV-685 en el nucli urbà d'Ador
21/11/2016 -

L’Àrea de Carreteres de la Diputació de València destinarà enguany un total de 559.330,85 euros a actuacions de millora i conservació en diverses vies de la comarca de la Safor, dins del pla d’actuacions previst per a la demarcació de L’Alcúdia. Prop de la meitat del pressupost es destinarà a millores en la CV-685, en els termes municipals de Vilallonga i Ador, localitat aquesta última on es construirà una nova glorieta per a solucionar la intersecció de les avingudes Safor i Constitució, dins del municipi. També està previst repavimentar varis trams de carretera en la CV-682, CV-600 i CV-678, que aconsegueixen als termes municipals de la Font d’en Carrós, Rafelcofer, Simat de la Valldigna i Oliva.

Pel que fa a la CV-685, que connecta els municipis de Vilallonga, Ador i Palma de Gandia, el projecte contempla actuacions en els dos primers municipis. En concret, a Vilallonga està previst repavimentar un tram d’uns 900 metres, a causa de l’estat envellit de la carretera, que té un ample mitjà en aquesta zona de 6 metres. L’Àrea de Carreteres aprofitarà l’actuació en aquesta zona per a recompondre el mur de maçoneria existent al voltant del punt kilomètric 1.200; en aquesta zona, la carretera descansa en el seu marge dreta sobre un mur que s’ha esfondrat en quatre punts, d’uns 5 metres de longitud cadascun i amb altures d’entre 2 i 3 metres, per la qual cosa urgeix sanejar-ho i reconstruir-ho.

El pressupost d’ambdues actuacions és de 53.037,79 €. A Ador, les actuacions sobre la CV-685 es realitzaran dins del casc urbà, concretament entre els punts kilomètrics 2.400 i 3.340. A més de repavimentar-se tot el tram d’una mica més d’1 quilòmetre i una amplària mitjana de 8 metres, es condicionarà la intersecció de l’avinguda Constitució amb l’Avinguda de la Safor, vies que coincideixen en certs trams amb la CV-685. Actualment, aquesta intersecció està resolta per dues illetes de formigó que presenten un mal estat de conservació, a més d’una senyalització alguna cosa confusa, segons destaca l’informe elaborat per l’Àrea de Carreteres.

Per a resoldre-ho, es disposarà una glorieta lateral d’accés al centre urbà en la qual confluiran directament l’avinguda de la Constitució i el carrer de la Murtera, i a la qual es podrà accedir des de l’avinguda de la Safor mitjançant un carril d’espera. En aquesta avinguda, a més, es repavimentara la zona d’aparcament de la marge esquerra i es reduirà l’aparcament de la marge dreta, per a ampliar la vorera. Les obres es completaran amb la disposició de diversos embornals per a l’evacuació de pluvials, l’execució de dues creus subterranis, un per a mitja tensió i un altre per a aigua potable, i la col·locació de nova senyalització vertical en la glorieta i el seu entorn, així com un nou pas de vianants que substituirà a l’actual. En conjunt, les actuacions a Ador suposaran una inversió de 208.520 euros.

El Diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha destacat que amb aquestes obres “s’augmentarà notablement la seguretat vial en la travessia tant des del punt de vista dels vehicles com des del dels vianants, en ordenar la circulació en una intersecció urbana que compta amb una alta intensitat de tràfic, millorar l’estat de les voreres i traslladar l’encreuament dels vianants a un punt més segur”. A més de la CV-685, està previst destinar 155.701 euros a la repavimentació d’un quilòmetre de via en la CV-682 entre La Font d’en Carrós i Rafelcofer; 59.600 euros al pavimentat i repintar de la senyalització horitzontal de la la CV-600, en el tram comprès entre els punts kilométricos 15.800 i 18.000, a Simat de la Valldigna; i 82.472 euros en el reasfaltat i repintar d’un tram de 800 metres en la CV-678, en el terme municipal d’Oliva, on a més es realitzarà un ressalte de 50 centímetres d’ample en el tram del pont de la carretera que creua l’autovia.

1,28 milions per a manteniment en la demarcació de L’Alcúdia Les carreteres CV-685, CV-678, CV-600 i CV-682, totes elles de titularitat provincial, pertanyen a la demarcació de L’Alcudia de Crespins, que abasta les comarques de La Costera, La Canal de Navarrés, La Vall d’Albaida i La Safor. Les intervencions plantejades s’inclouen en un projecte més ampli per al desenvolupament de diverses actuacions i millores funcionals en diverses vies de la demarcació, en el desenvolupament de la qual la Diputació de València preveu invertir enguany una mica més d’1,28 milions d’euros, dels quals, el 44% es destinaran a carreteres de La Safor.

El diputat de Carreteres ha recordat que la Diputació de València inverteix cada any 40 milions d’euros en els més d’1.800 quilòmetres de la seua xarxa viària, dels quals la major part es destina a conservació i manteniment, amb actuacions que han anat encaminades a millorar l’estat de ferms, renovar senyalitzacions, construir rotondes, “actuacions que entre unes altres cerquen dotar de major seguretat a la circulació de vehicles i reduir la sinistralitat derivada de punts negres o trams conflictius”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 1 =