caixa popular

Una jove del Consell d'Infància de Mislata visita amb UNICEF el Congrés dels Diputats

Saray Gómez i altres set xics i xiques d’altres comunitats intervenen en la Comissió de Drets de la Infància i l’Adolescència

Una jove del Consell d'Infància de Mislata visita amb UNICEF el Congrés dels Diputats
29/01/2018 -

Huit xiquets i xiquetes de diverses comunitats autònomes, representants de consells i òrgans de participació infantil, van visitar la setmana passada el Congrés dels Diputats per a fer una avaluació de l’estat dels drets dels xiquets a Espanya i, en concret, de les propostes que van presentar els seus companys fa un any, en la seua primera compareixença davant la Comissió de Drets d’Infància i Adolescència. I en eixa expedició de huit joves espanyols hi havia una mislatera, Saray Gómez Ortiz, membre del Consell Municipal d’Infància de Mislata.

Els diputats i diputades de la Comissió d’Infància van agrair als xiquets i xiquetes el treball de seguiment que han realitzat sobre les Proposicions no de Llei i iniciatives que la Comissió ha dut a terme en este primer any de vida. A més, van reconèixer que durant enguany els agradaria anar un pas més enllà i tornar a esta compareixença amb lleis o, almenys, amb projectes de Llei, i van anunciar als representants dels xiquets que tenen molts reptes per davant, entre ells aconseguir un pacte d’Estat per l’Educació i aconseguir que el Govern materialitze la Llei contra la violència contra la Infància.

La protecció enfront de tot tipus de violència contra la infància és un tema que preocupa especialment als xiquets. Per açò, han demanat als diputats accions clau per a la protecció dels seus drets: l’elaboració d’una llei per a eradicar la violència contra la infància; la necessitat de fer un seguiment del nombre de casos d’assetjament escolar, conegut com bullying, i maltractament contra la infància; així com l’elaboració d’un pla de mesures per a facilitar la conciliació familiar i laboral.

Els xiquets, xiquetes i adolescents van recordar als diputats i diputades que Espanya és el tercer país europeu amb major pobresa infantil i van demanar que s’invertisca més en sectors decisius per al seu desenvolupament: protecció contra la violència, accés a una educació de qualitat, major cobertura sanitària en zones rurals.

A més, els representants infantils van insistir en la importància que es garantisca el seu dret a ser escoltats i a participar en les decisions, plans i lleis que els afecten. En un altre ordre de coses, els joves també van demanar als polítics el compliment del Pacte amb Europa sobre els refugiats i l’impuls de l’ús de les energies renovables per a reduir la contaminació i posar així fre al canvi climàtic.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 6 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats