25n
Orgull
Orgull

Una hora de precontratació per a les VTC a València

Grezzi anuncia l’inici d’una “moció d’impuls” per a modificar la nova Ordenança de Mobilitat i incloure la legislació VTC

Una hora de precontratació per a les VTC a València
18/04/2019 -

El Regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha citat als mitjans per a parlar de la regulació de les VTC a la ciutat de València: “Inclourem la necessitat per part de les VTC de tindre una hora de precontratació“, ha anunciat.

El regidor de l’Ajuntament de València ha detallat que aquesta nova regulació, que esperen poder portar avant “al més prompte possible”, és una execució de les competències que va delegar el Consell el passat 29 de març, en aprovar el decret pel qual s’establien 15 minuts de contractació en les zones interurbanes, la competència de la Generalitat.

Grezzi ha explicat que, si no inclouen aquesta nova regulació en la nova Ordenança de Mobilitat aprovada ahir, és perquè incloure-la significaria un “canvi substancial” de la norma i, per tant, podria rebutjar-se la seua tramitació. Per això, presentaran una moció sobre aquestes llicències: “El que estem fent amb aquesta moció d’impuls és que, una vegada s’ha aprovat l’ordenança i és definitiva, començar aquest tràmit -per a incloure la nova regulació- el mateix endemà. Tenim la voluntat“.

El Delegat de Mobilitat també ha detallat altres qüestions que podran reflectir-se en la nova norma, també relacionades amb la nova Ordenança. Per exemple, “els VTC no podran fer ús” dels carrils bus, que ara passaran a dir-se “carrils Bus-Taxi”. Aquests només podran utilitzar-se per vehicles de servei públic, “i així és considerat el taxi”.

També pretén abordar altres assumptes com l’ocupació de l’espai públic o, de manera semblant al Decret aprovat pel Consell, “no podran ocupar places d’aparcament reservades per al taxi” ni espais reservats per a ells. Això recull, per exemple, les zones de taxi de l’Estació del Nord o l’Estació d’Autobusos.

Aquesta “moció d’impuls” és complicat que puga aprovar-se abans dels comicis del 26 de maig, però Grezzi reafirma “la voluntat de reflectir-ho en la nova ordenança, i serà en un temps molt breu“.

Respecte a possibles reaccions de les plataformes VTC, Grezzi assegura que no sap com reaccionaran, però que “ja coneixien aquesta proposta”. Segons ha explicat el regidor, l’hora de precontratació ja la va expressar fa un mes després d’una reunió amb el sector del taxi. “Estic convençut que podran continuar funcionant”, assegura.

“Esperem que, en poques setmanes, puguem aprovar-ho definitivament, per a així tindre aquesta seguretat jurídica que demanden totes les parts per a proveir el seu servei”, ha concretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − catorze =