Una Fonteta que podria valdre la Lliga

Amb l’eliminatòria empatada, el València Basket cercarà una nova victòria davant la seua afició per a seguir donant la sorpresa

rmb-vbc-1q-22

Amb la màgia d'haver aconseguit alguna cosa quasi impossible, el València Basket arriba al seu fortí, la Fonteta, després d'haver-hi assolit arrabassar-li una victòria al Real Madrid en la seua casa i recuperar el factor pista. El conjunt taronja va viatjar a Madrid conscient de la seua complicada empresa però sabent que tenien mínimes possibilitats de donar la sorpresa.

En el primer partit de la sèrie van avisar als locals del que eren capaços. Un partit molt igualat que el Real Madrid finalment es va portar al seu terreny gràcies a la qualitat de Sergio Llull i Rudy Fernández. La pregunta era saber si els de Pedro Martínez serien capaços d'aguantar 40 minuts al mateix nivell que dos dies abans. El diumenge hi havia bones sensacions i un gran primer quart, una excel·lent defensa al llarg de la trobada i l'aportació de l'equip va poder amb la seua 'bèstia' d'esta temporada.

ifs_2344Amb l'eliminatòria empatada a 1 i el factor pista ara a favor, salta saber si el desgast físic passarà o no factura. La plantilla del Real Madrid, més llarga que la del conjunt taronja, ve a la capital del Túria amb l'orgull ferit i amb la certesa que les estadístiques juguen a favor seu. A pesar que estan per a trencar-les, i així ho intentaran els locals esta nit, les estadístiques assenyalen que en la campanya 2014-15, on ja es van mesurar en les semifinals amb el factor pista a favor del Real Madrid, després dels dos primers partits el resultat també era d'1-1 i finalment es van adjudicar la sèrie els de Pablo Laso. De la mateixa manera, en la temporada passada amb el FC Barcelona i Real Madrid com a protagonistes el guió a hores d'ara era el mateix: victòria local en el primer partit i triomfe visitant en el segon i, finalment, el conjunt blanc es va imposar per 1-3.

Sent la segona vegada que el València Basket arriba a la final de la Lliga Endesa, la primera va ser en la 2002-03, el del passat diumenge va ser el primer triomf que el conjunt taronja aconseguia doncs acumula un 0-4, les tres derrotes de l'última vegada davant el Barcelona i la del divendres davant el Madrid. A més, també va sumar la seua primera victòria davant els de Pablo Laso en esta temporada, ja que els dos duels de Lliga Regular van caure del costat blanc així com la final de la Copa del Rei.

Pedro Martínez: "L'única pressió que hem de tenir és jugar bé els primers cinc minuts del partit"

El conjunt taronja és conscient que si han aconseguit véncer al Real Madrid en la seua pista, són capaces de tornar a fer-ho. No obstant això, aconseguir-ho serà una tasca complicada que ha d'aconseguir-se amb un partit seriós, concentrat i sense amb prou faenes errors. Pedro Martínez assenyalava en la prèvia de la trobada les claus d'este. "Tots coneixen els precedents d'esta situació davant el Real Madrid, fa dues temporades es va viure en carn pròpia. Qualsevol cosa que no siga pensar que tenen un gran equip, que la cosa està igualada i que els favorits segueixen sent ells, és un error. L'única pressió que hem de tenir és jugar bé els primers cinc minuts del partit. Fer un bon inici de cambra i després a veure com acabem el període amb les rotacions. En el primer quart tots tindran ocasió de fer un bon quart. Esperem que si les coses van regular, siga perquè el Madrid està jugant millor que nosaltres. Hem d'anar minut a minut i no pensar en res més, ni en quarts partits, ni en cinquens", argumentava el tècnic taronja en la prèvia del partit.