25n
25N
25N

Una enquesta confirma el "112 Comunitat Valenciana" com número de referència d'emergències a la Comunitat

Una enquesta confirma el "112 Comunitat Valenciana" com número de referència d'emergències a la Comunitat
07/10/2016 -

El telèfon ‘112 Comunitat Valenciana’ és en l’actualitat el número de referència telefònica d’emergències en el conjunt de les tres províncies valencianes, segons es desprén d’una enquesta realitzada a ciutadans, majors de 16 anys, residents a la Comunitat Valenciana.

L’enquesta, realitzada del 7 al 16 de juny d’enguany, ha posat de manifest també que el 88,33% dels enquestats valoren el servei prestat pel telèfon únic d’emergències amb una puntuació entre 8 i 10, i el 98,80% asseguren que ofereix un bon servei i tornarien a utilitzar-ho en cas que fóra necessari davant qualsevol emergència.

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha posat de manifest que una vegada més el 112 Comunitat Valenciana’ “continua sent el número de referència i aferma la seua funció principal de servei ciutadà, convertint-se en el número en el qual pensen els usuaris quan agafen el telèfon davant qualsevol emergència”.

Aquesta enquesta de satisfacció es realitza anualment des de la Direcció General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències amb l’objectiu d’aprofundir en el perfil del ciutadà que coneix el telèfon únic d’emergències, i per a comprovar la correspondència entre les necessitats dels ciutadans com a clients del servei i la qualitat del servei prestat.

En aquest sentit, el nivell de satisfacció global percebut pels ciutadans enquestats que han utilitzat el telèfon únic d’Emergències és d’un 9,41 en una escala de l’1 al 10. La rapidesa en l’atenció de la telefonada, amb un valor d’un 32,19 per cent, és la qualitat més valorada pels ciutadans i la que major creixement ha tingut en els dos últims exercicis.

D’altra banda, cal destacar també que les telefonades d’emergència sanitària (50,13%) són les que principalment realitzen els ciutadans al 112 Comunitat Valenciana’, seguides de les tipificades com a ‘Accident’ (19,69%), ‘Seguretat’ (16,27%) i ‘Incendi i Salvament’ (13,39%). Les telefonades incloses dins del grup d'”Informació” segueixen sense tenir representació, posant de manifest el bon ús que realitzen els ciutadans d’aquest servei, destinat exclusivament a l’emergència.

Finalment, les dones segueixen sent, amb un 58,08%, les que més utilitzen el número únic d’Emergències enfront del 41,92% dels homes, mentre que tres de cada quatre ciutadans asseguren que el telèfon mòbil i no el fix és el que escullen per a realitzar la seua telefonada.

José María Ángel insisteix que els ciutadans valencians facen ús d’aquest servei públic, totalment gratuït i disponible les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, davant qualsevol emergència que puguen tenir, i destaca com, per exemple, la col·laboració ciutadana a l’hora d’informar d’un foc o fum que presagie un possible incendi resulta de vital importància. “Una trucada a temps i en el moment precís -explica-, pot evitar un gran desastre”.

Un total de 61.834.308 telefonades

El 112 Comunitat Valenciana’ ha rebut des de l’inici del servei, al juny de 1999, fins hui, un total de 61.834.308 telefonades. Des de principi d’any, les telefonades ateses han sigut 2.271.519. Solament en el mes de setembre passat s’han rebut 260.803.

El telèfon únic d’emergències ‘112 Comunitat Valenciana’ és l’instrument de la Generalitat per a l’atenció i gestió de telefonades d’emergència: accidents, incendis, inundacions, urgències sanitàries, seguretat ciutadana… Es presta mitjançant l’atenció telefònica de les telefonades d’emergència efectuades pels ciutadans, l’avís immediat dels diferents organismes implicats en la seua resolució, així com la coordinació d’aquests.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =

museo prehistoria