25n
25N
25N

Una ambaixada de Moros i Cristians sense exclusions

Una ambaixada de Moros i Cristians sense exclusions
15/08/2016 -

Continuen endavant les Festes Populars 2016 de Paiporta, que aquest dissabte comptaren amb el protagonisme de les comparses locals de Moros i Cristians amb la celebració de l’Ambaixada. Enguany, l’acte, al que assistiren més de 600 persones, va tindre un caràcter inclusiu ja que, per primera vegada, va comptar amb traducció simultània al llenguatge de signes gràcies a la col•laboració entre l’Ajuntament de Paiporta i la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD-CV).

El consistori paiportí i aquesta Federació col•laboraran en el futur per avançar en la inclusió de les persones amb problemes auditius i, de fer, el passat mes de maig, el ple municipal aprovava una moció institucional en què s’apostava per crear a l’administració local els mecanismes que ho facen possible, a més de promoure iniciatives que permeten el coneixement del llenguatge de signes.

Quant a les activitats d’aquest dissabte a la nit, en primer lloc, es va produir la desfilada pels carrers del poble de totes les comparses de Moros i Cristians en una cercavila plena de música que va desembocar a les portes de l’Auditori Municipal. Després, diferents components de cadascuna d’elles interpretaren passatges de la conquesta de València, en una obra que també va comptar amb la participació de xiquetes i xiquets.

Ahir va ser el dia gran dels Moros i Cristians a Paiporta, ja que a les 22.30 hores es va portar a terme l’Entrada, que va transcórrer pels Carrers Jaume I, Plaça Blasco Ibáñez, Pont Vell, Primer de Maig i Santa Anna.

La nit de dissabte es va tancar amb un espectacular correfocs al Carrer Jaume I que va congregar a centenars de persones al llarg de tot el recorregut. Xiquetes i xiquets paiportins van gaudir amb la proximitat del foc i l’animació de la música en un acte a càrrec dels Dimonis de l’Avern que va concitar l’admiració i l’aplaudiment unànime del públic assistent.

A més, el dia va estar marcat per l’actuació de Maduixa Teatre i la seua obra de teatre al carrer ‘Tam Tam’, que va fer les delícies dels més menuts. Al CSA Al Vent es va projectar la pel•lícula ‘Sufragistas’, va finalitzar el torneig de petanca per dupletes, i va començar el Memorial de billar a tres bandes Ramón Martí, a la seu del Club Billar Paiporta. La competició va finalitzar aquest diumenge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 6 =