caixa popular

Una volta d'allò més turística

La Volta ciclista a Espanya eixirà el pròxim 25 d’agost des de Lliria i mostrarà tots els encants de les comarques per on passe

El Santuari de Mura de Llíria, centre de peregrinació amb 2.000 anys d’història declarat Bé d’Interés Cultural, ha sigut l’escenari escollit per a la presentació de les etapes de la Volta Ciclista a Espanya que discorreran per la Comunitat Valenciana el pròxim mes d’agost. Serà el 24 i 25 d’agost quan la serp multicolor vaig passar per terres valencianes. La sisena i setena etapa donaran a conéixer al món sencer els meravellosos paisatges d’interior que té la Comunitat. El president de la Diputació, institució que recolza la Volta, ha justificat la inversió realitzada per les àrees d’Esports i Turisme, ja que “pocs esdeveniments tenen la capacitat de difondre els tresors turístics de les nostres comarques amb 3 hores de retransmissió en directe per televisió, a través de 40 canals que ofereixen el senyal a prop de 200 països”. La Volta 2016 va deixar en la província de València un impacte econòmic de 500.000 euros amb prou faenes dues nits.

La Volta trepitjarà terres valencianes en la sisena etapa que tindrà lloc entre Vila-real i Sagunt amb un recorregut de 198 quilòmetres. En ella, els afeccionats al ciclisme podran gaudir de l’ascensió als ports de la Chirivilla, l’Oronet i el Garbí i el pas per municipis com Gàtova, Olocau, Nàquera, Serra, Torres-Torres, Segart, Algímia d’Alfara i Estivella. L’endemà, la caravana multicolor es desplaçarà a Llíria per a prendre la setena eixida rumb a Conca on els ciclistes arribaran després de recórrer 205 quilòmetres. En esta ocasió, l’escamot travessarà municipis com Domenyo, Casinos, la Llosa del Bisbe, Calles, Xelva, Toixa, Titagües i Llaures dels Oms. Tant l’arribada com l’eixida de la Volta es converteix en una gran festa, ja que els afeccionats poden gaudir d’una fan zone i del contacte amb els ciclistes, els vertaders protagonistes de la carrera.

lliria-foto_abulaila-1_0Quant a la projecció que la Volta atorgarà a la Comunitat, el director d’esta, Javier Guillén, ha assenyalat que “esta edició compta amb dos helicòpters, un per a arreplegar amb presses àrees els encants turístics dels municipis. Les dades d’audiències del passat any, amb 1,5 milions d’espectadors per etapa i 364 milions d’espectadors de 190 països en total, demostren el potencial d’este projecte esportiu i turístic global”.

Entre els assistents estaven els alcaldes dels diferents municipis per on transcorrerà la volta així com la diputada de l’àrea d’Esport Isabel García, de l’àrea de Turisme Pilar Moncho i de Benestar Social Mercedes Berenguer i com el diputat Voro Femenía. L’alcalde de Llíria, Manuel Civera, ha assenyalat que esta etapa és “un element dinamitzador del patrimoni d’un municipi emprenedor i acollidor”.

Per la seua banda, el Jorge Rodríguez assenyalava que “la consolidació de la Volta en la nostra província és un pas més en l’acostament d’esta institució cap a les comarques, que estem duent a terme no solament en l’àmbit de la gestió i els serveis, sinó també a través de projectes culturals i esdeveniments esportius”.

 

Turisme i esport

La Volta Ciclista a Espanya suposa per a la Comunitat Valenciana una finestra al món. Així ho han assenyalat este matí els protagonistes de l’acte, mostrant la possibilitat de fondre un esport en auge com el ciclisme amb el turisme doncs a través de les etapes de la Volta es mostra els encants del territori pel qual passa la serp multicolor. La diputada d’Esports, Isabel García, afirmava que “cada any concedim una línia d’ajudes perquè els esportistes valencians d’elit seguisquen competint al màxim nivell i, molt especialment, perquè els joves talents i les pedreres dels clubs puguen tenir les màximes oportunitats de seguir practicant esport i aconseguir les seues metes”, explicava i afegia que en el cas concret del ciclisme “esta institució col·labora decididament amb la Federació Valenciana en la línia de mantenir l’arrelament d’este esport en els municipis valencians i sobretot de visibilitzar la presència de la dona en carreres com la primera Volta de Féminas a València, que organitzem conjuntament”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris