25n
25N
25N

Un únic familiar podrà entrar a l'UCI a acomiadar-se si el malalt té la Covid-19

Un únic familiar podrà entrar a l'UCI a acomiadar-se si el malalt té la Covid-19
10/04/2020 -

El protocol establit per la Conselleria de Sanitat perquè les famílies puguen acomiadar-se dels seus éssers estimats que es troben ingressats greus en l’UCI abans de morir estableix que si el malalt té el Covid-10 només podrà entrar un visitant i protegit amb un EPI per a evitar contagis.

Així, ho ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa diària per a donar informar sobre l’evolució de la pandèmia en la Comunitat Valenciana.

Barceló ha confirmat que aqueix protocol ja està redactat i que es remetrà a tots els departaments aquest mateix divendres, i ha insistit que s’ha pogut aprovar “gràcia a l’esforç de la Generalitat a portar el material de protecció necessari que permeta als familiars acomiadar-se amb seguretat dels seus éssers estimats. “Aqueix material de protecció era el que ens impossibilitava aprovar aquest protocol”, ha apuntat.

Sobre aquest tema, ha aclarit que ara les famílies ja podran acomiadar-se però el protocol diferencia entre els pacients amb coronavirus dels quals no.

Així, en el cas que el pacient terminal tinga virus el protocol només autoritza la visita d’un únic familiar per a acomiadar-se “en la intimitat”. Serà infermeria o el metge qui es pose en contacte telefònic amb els familiars per a fixar l’horari d’aquesta visita.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − quatre =