25n
Orgull
Orgull

Un total de 52 firmes valencianes assistixen al Saló Internacional d'Alimentació i Begudes de París

Un total de 52 firmes valencianes assistixen al Saló Internacional d'Alimentació i Begudes de París
17/10/2016 -

Un total de 52 empreses de la Comunitat Valenciana participaran entre el 16 i el 20 d’octubre en el Saló Internacional d’Alimentació i Begudes (SIAL) de París, el certamen més important del mercat agroalimentari.

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, fomenta la participació de les empreses valencianes, en un pavelló propi de 537,5 m2, que dóna suport a 42 de les 52 firmes. “A través de l’estand recolzem a les firmes valencianes i, en particular, al xicotet empresari en la seua projecció internacional”, ha subratllat la consellera Elena Cebrián, “perquè en el gran escenari firal de París l’enorme potencial del nostre sector agroalimentari multiplica les seues possibilitats de cara al mercat exterior”. Cebrián ha destacat com a valor de l’ambaixada agroalimentària valenciana “la gran diversitat, qualitat i innovació de les seues propostes en la transformació de productes agraris”.

Les deu firmes restants participen amb expositor propi o s’integren en el de l’Institut de Comerç Exterior (ICEX). Així mateix, en representació dels Centres de Turisme de la Generalitat també participaran els cuiners José Ponts Carayol i Vicente Simó Magraner, que elaboraran plats amb productes valencians en diversos xous cookings programats. La consellera d’Agricultura i Medi Ambient ha valorat l’esforç que suposa esta aposta, que porta per primera vegada als cuiners valencians a la fira de París.

El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, i la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrícola Comuna, María Teresa Cháfer, visitaran el diumenge 16 i el dilluns 17 d’octubre als empresaris valencians presents en el certamen.

La fira SIAL és una de les fires internacionals del sector agroalimentari més importants del món, que reuneix tots els professionals productors i compradors al voltant de les grans apostes mundials i revela les tendències i les innovacions que donaran forma a la indústria agroalimentària del futur. Donat el seu caràcter biennal, en l’anterior edició del 2014 es van registrar 155.766 visitants professionals de 194 nacionalitats i 6.500 expositors.

A més, este certamen internacional de l’alimentació compta amb nombroses activitats, demostracions, degustacions, conferències i esdeveniments que es programen simultàniament.

Entre gener i setembre del 2016, les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana es van situar en 3.389 milions d’euros, en línia amb les bones xifres del mateix període del 2015, amb Alemanya i França com principals clients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 3 =