25n
25N
25N

Un total de 50 infermers s'especialitzen en l'assistència en emergències durant el curs de transport sanitari medicalitzat

Un total de 50 infermers s'especialitzen en l'assistència en emergències durant el curs de transport sanitari medicalitzat
08/11/2016 -

Un total de 50 infermers ha participat en el curs “Diploma de transport sanitari medicalitzat”, en el marc del programa de formació del Servei d’Emergències Sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que s’ha celebrat des de setembre fins ara a Castelló.

L’objectiu d’aquest curs és dotar d’una formació especialitzada als infermers amb la finalitat que puguen afrontar d’una manera més òptima les emergències sanitàries que sorgisquen a la Comunitat Valenciana. Estes emergències són ateses per les unitats de Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, distribuïdes entre les tres províncies, l’equip sanitari de les quals es compon de metge i de professional d’infermeria.

El curs ha constat de 140 hores lectives repartides en dos blocs. U teòric, que ha sigut impartit per personal del mateix servei i de l’àmbit hospitalari, i un altre bloc de caràcter pràctic, que ha consistit d’una banda en la simulació i entrenament davant les situacions més habituals en les emergències diàries; i per una altra, en pràctiques, en situació real, en les unitats assistencials SAMU i en la seu del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) de Castelló.

Entre altres matèries, han rebut formació en tècniques de reanimació cardiopulmonar avançada en adults i xiquets o en el maneig de codis d’assistència i tractament immediat de patologies tan importants com l’infart de miocardi o els ictus.

Aquesta edició, dirigida a infermers, se sumisca a les altres dues específiques per a metges, que es van celebrar a Alacant i a València, durant els mesos de maig i juny. En aquestes dues edicions es van formar un centenar de facultatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =