25n
25N
25N

Un total de 11.226 persones visiten els Palaus de la Diputació en les jornades de portes obertes

Un total de 11.226 persones visiten els Palaus de la Diputació en les jornades de portes obertes
11/10/2016 -

La Diputació de València ha obert les seues portes dos caps de setmana consecutius perquè un total d’11.226 visitants pogueren conèixer els Palaus de la Batlia i els Scala, dos edificis construïts entre els segles XV i XVII que conformen la seu principal de la corporació i que amaguen entre els seus murs múltiples exemples d’arquitectura romànica, gòtica i barroca.

A més, dos de les dependències que més han impressionat els visitants són el Saló de Reines, les parets del qual alberguen els retrats pictòrics dels diferents presidents de la Diputació, i el Saló de Plens, símbol de l’activitat institucional de la Diputació de València.

La institució provincial s’ha sumat així al programa Palaus Transparents, impulsat per la Generalitat Valenciana, i a l’oferta d’activitats que aquest cap de setmana han omplit els carrers de València amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. El principal objectiu d’aquestes jornades és acostar les administracions públiques a la ciutadania i donar a conéixer els edificis que formen part del patrimoni històric valencià.

Els Palaus de la Batlia i els Scala, situats en la plaça Manises, són visitats cada setmana per centenars de ciutadans que participen en diferents programes culturals dels ajuntaments valencians i de la mateixa Diputació. No obstant açò, les jornades dels dies 1, 2, 8 i 9 d’octubre han permès a turistes i veïns passejar per les diferents sales que alberga la Corporació sense cita prèvia i en horari de matí i vesprada ininterromput.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha valorat l’èxit d’aquesta iniciativa entre els ciutadans. «És important que les nostres institucions d’autogovern es coneguen i que els ciutadans les vegen com a llocs accessibles, sobretot si estan situades en edificis que constitueixen part del patrimoni valencià i tenen un valor històric tan important».


Arquitectura romànica, gòtica i barroca

 

Els Palaus de la Diputació es van construir a l’origen com tres edificis, dos dels quals van ser annexionats en el segle XVIII en un, que és el que ara es coneix com Palau Scala o dels Scala. Durant les jornades, els visitants han passat pel pati interior del Palau de la Batlia, construït en el segle XV i que és en l’actualitat l’entrada principal de la Diputació de València; i pel primer pati del palau dels Scala, d’estil gòtic, que destaca per tindre una planta quadrada en la seua base però octogonal en la volada, gràcies a l’efecte assolit per unes espilleres, dues de les quals constitueixen un valuós exemple del treball artesanal en fusta d’aquella època.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 12 =