caixa popular

Un total de 1.021 centres educatius rebran 1,2 milions d'euros per a la dinamització de les seues biblioteques i el foment de la lectura

Un total de 1.021 centres educatius rebran 1,2 milions d'euros per a la dinamització de les seues biblioteques i el foment de la lectura
07/12/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha resolt la convocatòria del programa per a la dinamització de les biblioteques escolars i el foment de la lectura, al llarg del curs escolar 2016-2017, per la qual un total de 1.021 centres docents valencians rebran 1,2 milions d’euros, amb una assignació màxima de 3.000 euros per centre.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla del Foment del Llibre i la Lectura (PFLL) de ‘Fes Cultura’, que té entre els seus objectius aconseguir un increment de lectors i d’usuaris de biblioteques. A més, un dels eixos d’actuació suposa fomentar l’experiència lectora en el sistema educatiu valencià i fomentar les biblioteques.

Del total de centres que rebran aquestes ajudes, 347 corresponen a les comarques d’Alacant, 143 a les de Castelló i 531 a les de València.

La dotació econòmica als centres docents públics servirà per a la posada en marxa d’aquest pla i cada centre gestionarà els recursos segons les seues necessitats amb l’objectiu de fomentar i estimular la lectura i ensenyar a valorar i amar la literatura.

Aquest programa de dinamització està centrat en els centres educatius com un espai privilegiat i insubstituïble per a fomentar l’hàbit lector i fer de l’activitat lectora un exercici atractiu per a l’alumnat, i no sols una via necessària d’apropiació conceptual.

Així mateix, aquest programa també preveu la coordinació amb la biblioteca pública més pròxima perquè la biblioteca escolar puga obtenir assessorament tècnic i formació d’usuaris, així com l’estudi de fórmules per a possibilitar el préstec interbibliotecari i, també, la participació en programes conjunts.

També estableix el procediment d’obertura de la biblioteca escolar als ciutadans de l’entorn, especialment en aquells municipis on no es dispose d’un servei de lectura pública.

Cal recordar que des de la posada en marxa de ‘Fes Cultura’, el consum de llibres en el territori valencià s’ha incrementat en un onze per cent, mentre que en la mitjana estatal ha sigut d’un quatre per cent. Concretament, a la Comunitat Valenciana s’han gastat 30 milions d’euros més en el sector del llibre.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris