25n
25N
25N

Un recorregut per Especial

Gaudeix de les ‘millors’ falles de València, pel camí trobaràs moltes sorpreses més

Un recorregut per Especial

Si València es caracteritza per l’alegria dels seus carrers, estos dies eixos carrers estan replets de música, llum i color. Passejar per la ciutat i els seus voltants és trobar festa i art en cada cantonada. Les falles estan en cadascun dels racons de la ciutat. Molts són els monuments a veure i visitar. Grans, xicotets, amb grans pressupostos o amb nombres més modests però tots ells amb la mateixa il·lusió i el mateix art. Les falles, eixe art efímer, que quasi tots els valencians estimen i que als visitants enamora i meravella explica entre les seues comissions amb onze comissions ‘especials’, les de la Secció Especial, les que major pressupost dediquen als seus monuments.

dsc_5316Totes elles competeixen per portar-se el guardó de millor falla. En este 2017, l’any de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’honor ha recaigut en la Falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana. A esta li van seguir la Falla Plaza del Pilar, Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal, Cuba-Literat Azorín, Almirant Cadarso-Comte d’Altea, Na Jordana, Exposició-Misser Va mastegar, Sueca-Literat Azorín, Regne de València-Duc de Calàbria, Malva-Rosa-Antoni Ponz-Cavite i Federico Mistralenc-Murta.

whatsapp-image-2017-03-16-at-03-16-34No obstant això, entre els ‘gegants’ hi ha precioses falles, precioses comissions que cerquen conjugar a la perfecció la festa i la falla amb un pressupost menys però que no desllueix el seu racó particular del cap i casal. Per este motiu, mentre es passeja per les ‘grans’ s’ha d’obrir bé els ulls per a no perdre detalls de les xicotetes. Entre les quals caminant des del centre es poden visitar es troben La Falla del Pilar, segon premi de la secció, porta com a lema ‘Que li tallen el cap’ de Paco Torres.

whatsapp-image-2017-03-16-at-03-17-21-1Convent Jerusalem, de la mà de Pere Baenas, s’ha adjudicat el tercer premi, com la millor pel·lícula de Bollywood, l’artista presenta amb colors vius, tons daurats i pedres precioses recrea l’actualitat del nostre país.

Passejar pels carrers de Ruzafa és gaudir dels millors carrers il·luminats a més de colossals monuments envoltats d’uns altres més xicotets. Entre les quals es troben en el barri, i que enguany ha guanyat el premi dels Carrers Il·luminats, és Cuba-Literat Azorín qui de la mà de Carlos Carsí viatgen al món del Mag de Oz des del qual contemplar l’actualitat política i social espanyola.

dsc_5312La seua veïna, Sueca-Literat Azorín té com a lema ‘Per on passa arrasa’ de Javier Álvarez Sales Salines i Ramón Plá. Este projecte vol reflectir els diferents fets que passen en l’actualitat social, política i fallera.

Ja eixint del cor de la ciutat, Na Jorndana, Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana (enguany imperdible doncs s’ha alçat amb el màxim guardó), Almirant Cadarso-Comte d’Altea, Na Jordana, Exposició-Misser Va mastegar, Regne de València-Duc de Calàbria, Malva-Rosa-Antoni Ponz-Cavite i Federico Mistralenc-Murta completen el recorregut pel més especial de les falles del 2017.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria