25n
25N
25N

Un recorregut pels carrers de la València de la II República

Un recorregut pels carrers de la València de la II República
07/11/2016 -

El col·lectiu d’Iniciativa del Poble Valencià de la Ciutat de València ha realitzat este diumenge una ‘Ruta per la València Republicana’ de la mà del vicedirector de l’Institut Lluís Vives, José Maria Azkárraga. Unes 80 persones han participat des de les 9 del matí en esta activitat organitzada pel partit ecosocialista que durant tres hores ha recorregut els carrers de la que fou capital de la II República per recuperar la memòria a través dels vestigis encara pressents d’aquella època.

Segons ha assenyalat el portaveu d’Iniciativa a València, Sergi Campillo, «esta activitat s’emmarca dins de les Converses amb Iniciativa que organitzem des del col·lectiu del Cap i Casal. En esta ocasió ens hem volgut sumar a la commemoració del 80 aniversari de València com capital de la República i contribuir a recuperar el seu llegat. Considerem clau la recuperació de la memòria històrica per comprendre i millorar la societat en què vivim».

La primera parada d’esta ‘Ruta per la València Republicana’ ha sigut en el refugi del carrer Serrans, sense oblidar el paper de les pròpies Torres de Serrans com lloc on es varen guardar els tresors del Museu del Prado per desig de Renau. Hi ha hagut parades també en altres refugis que estan més amagats.

Al carrer de La Pau s’han fet varies parades. Una d’elles en el número 42, en l’hotel Palace, on va estar la Casa de la Cultura. O en el cantó del carrer Comèdies on estava el café Ideal Room on fins fa poc encara es podien contemplar alguns detalls de la seua decoració (fins que l’antiga botiga de llenceria fou transformada fa un parell d’anys per fer una cafeteria que no respectà la decoració original).

L’hotel Inglés i l’Ajuntament també han format part de la ruta en ser edificis que guarden elements de memòria històrica i que patiren l’efecte dels impactes de bales i bombes. Una constant que es reflecteix a tot el centre històric on es conserven mostres de l’arquitectura racionalista de l’època. El refugi del Lluís Vives ha sigut el lloc on ha finalitzat esta ruta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 10 =