Un passeig per la Fonteta

Victòria fàcil davant l’Union Olimpija de Ljubljana

_MAP3434
_MAP3434

La Fonteta va gaudir del seu equip. El València Basket va saltar concentrat, amb ganes d'espantar el seu rival i demostrar que a poc a poc va polint el seu joc. Van Rossom, Sato, Dubljevic, Sastre i Sikma van ser els primers a saltar a la pista i convertir el partit en un monòleg en el qual els punts queien del costat local i on la diferència en el marcador no era excessiva a causa de les seues pròpies errades. L'Union Olimpija Ljubljana va saltar amb por i això va fer que el conjunt taronja li passara per damunt. Malgrat no abaixar els braços en cap moment i creure en una possible remuntada després del descans, els de Pedro Martínez estaven obstinats a realitzar un excel·lent joc i a poc a poc tots, excepte Van Rossom que no va anotar, anaven sumant. Destacada l'actuació de Kravtsov qui en 13:22 minuts es va convertir en el màxim anotador del seu equip amb 12 punts. Per anotació també van brillar Sant Emeterio amb 11 i Rafa Martínez i Sastre amb 10 cadascun.

El primer quart va ser amb monòleg del València Basket, a pesar que el marcador no reflectia la renda que realment podrien haver aconseguit els de Pedro Martínez. L'Union Olimpija de Ljubljana va saltar a la Fonteta com el que va fent turisme per la capital del Túria, es va deixar en el vestuari la defensa i les idees. No obstant això, el València Basket va saltar al parquet sòlid en defensa però erràtic en triples doncs dels 9 que van llançar en este primer quart van aconseguir anotar tan sols dues. Els primers minuts van servir perquè Sato estrenara el marcador taronja i Joan Sastre posara un parcial de 6-0. La resta del quart el València Basket es va dedicar a anar sumant punts i fer alguna que una altra jugada. Els primers punts de Kravtsov van ser una bonica esmaixada, que no seria l'única del partit. Al final d'este quart els locals estaven 8 a dalt (24-16).

Els següents deu minuts van ser més del mateix però amb un punt més d'espectacularitat. Van ser en estos minuts quan es van veure les millors jugades, totes de la mà dels locals. Entre les que la Fonteta va poder contemplar van estar la primera jugada local del quart que va acabar amb un triple de Rafa Martínez sobre la botzina; cistella d'Oriola després de córrer-se tota la pista després d'una passada de Sastre; una esmaixada de Diot a passada d'Oriola quan faltaven dos minuts per a acabar el quart... Malgrat tot, els triples seguien sense entrar en este segon quart. Amb un partit completament encarrilat, el València Basket anava al descans 46-32.

El retorn de vestuaris semblava que anava a canviar la dinàmica del partit. L' Union Olimpija Ljubkjana va eixir més concentrat, amb major intensitat en defensa, creient en les seues possibilitats de remuntar, malgrat anar 14 a baix en el marcador. Per la seua banda, el conjunt taronja semblava despertar de la becadeta i no estar totalment net de lleganyes. Sant Emeterio era qui feia pujar els punts en el marcador. El partit es tornava boig en este tercer quart, ja que fallades tant en atac com en defensa per part dels dos equips feia que els deu jugadors corregueren de costat a costat quasi sense pensar i sense idees. A poc a poc el partit es va relaxar i tot va tornar al seu llit. Les pèrdues de pilota continuades de l'Union Olimpija de Ljubljana van fer que es desinflara i que, malgrat no abaixar els braços en cap moment, no aconseguira acostar-se en el marcador. A més, es van tornar a veure jugades que van alçar a la Fonteta com la passada d'esquena que Sant Emeterio li dóna a Sikma perquè la deixe suaument en la cistella (minut 6:50).

L'últim quart va ser més del mateix. El marcador no reflectia la diferència real de joc en la pista doncs als de Pedro Martínez no li obstaculitzen els triples, en finalitzar el partit havien llançat un total de 27 i tan sols havien aconseguit ficar 6 d'ells la meitat a càrrec de Rafa Martínez.

Esta tercera jornada de la 7DaysEurocup va servir perquè la Fonteta gaudira amb mats, passades, carreres i els triples visitants. Perquè Pedro Martínez repartira minuts entre la banqueta, perquè els jugadors agafaren confiança i perquè es compenetraran un poc més. Sam Van Rossom segueix amb la seua progressió mentre que Kravtsov va demostrar en els 13 minuts que va estar en pista la seua qualitat i el seu potencial en convertir-se ahir en el màxim anotador taronja amb 12 punts.