25n
25N
25N

Un metge del centre de Salut de Xàtiva aconsegueix un premi nacional en un programa sobre Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica

Un metge del centre de Salut de Xàtiva aconsegueix un premi nacional en un programa sobre Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica
15/09/2016 -

El doctor José Ordiñana Sanchis, que treballa en el Centre de Salut de Xàtiva de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha obtingut la primera posició en un programa formatiu sobre Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC), en el qual han participat metges de tota Espanya.

Es tracta del programa denominat ‘Consulta virtual en EPOC’, amb desenvolupament en línia i en el qual es valora la formació dels professionals en aquesta malaltia pulmonar, amb l’objectiu de millorar els resultats en l’entorn clínic del pacient. El curs consta d’una sèrie de casos clínics amb animacions locutadas en les quals el pacient aporta al mèdic informació vàlida per a la seua resolució. El programa està patrocinat per la Societat Espanyola de Metges Generals i de Família (SEMG) i Novartis.

El premi, que reconeix a Ordiñana l’alt nivell de coneixements en la gestió dels pacients amb aquesta patologia, consisteix en una beca de 3000 euros per a assistir al Congrés Internacional de la European Respiratory Society que se celebra a Londres.

José Ordiña és especialista en Medicina Familiar i Comunitària i ha desenvolupat la seua formació en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. Ha sigut guardonat com a millor resident de la província de València en 2016 per la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària i també ha sigut premiat amb una beca formativa per a acudir a Basilea (Suïssa), després d’haver sigut un dels guanyadors de la iniciativa ‘Combat la Diabetis’, en la qual van participar més de 1400 facultatius d’atenció primària, sent el 1º classificat en l’àmbit nacional, demostrant un alt nivell de coneixements en la gestió dels pacients amb aquesta patologia.

La EPOC és la patologia crònica respiratòria més habitual en les consultes d’atenció primària i de pneumologia. En la cartera de serveis de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat, la prevalença del EPOC oscil·la entre un 4% i 7%. El tabaquisme és el factor més important en el desenvolupament de la EPOC; tan sols el 3,5% d’aquests malalts no són fumadors. L’abandó del tabac i, en fases avançades, la oxigenoteràpia, són les úniques intervencions que han demostrat ser eficaces per a modificar el curs de la malaltia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 12 =