caixa popular

Un mes per a la 70 Festa de la Verema

Requena viurà la seua tradicional festa del pròxim 23 d’agost al 3 de setembre

Un mes per a la 70 Festa de la Verema

El compte arrere ha començat, tots els amants de la cultura vinícola tenen anotada en la seua agenda el 23 d’agost, data en la qual començarà la 70 edició de la Fira de la Verema de Requena. La festa té els màxims representants triats des del passat mes de febrer, Alberto García Cabanyes com a president; Mariam Garcés García-Cabanes com a Reina; Mateo Ferrando Hernández, com a president infantil, i Amelia Pérez Fava, com a Reina Infantil.

La Festa de la Verema està declarada d’Interés Turístic des de 1966, la més antiga d’Espanya i una de les més importants del país. En ella es mostra com es treballa el raïm per a transformar-la en un gustós elixir. Des del consistori la defineixen com una festa “integradora, generosa, diferent, popular, sòbria, de tradició i raigambre”.

Tots aquells que s’acosten a Requena este pròxim mes d’agost podran gaudir entre els actes més representatius del trepitjat i benedicció dels primers raïms, una degustació gratuïta dels deliciosos vins que la terra requenenca dóna, de la nit del Vi, del Pagés, del Requenenc Absent, la “Surra”.

vendimiaEstos dies de la festa també tindrà lloc l’acte de Proclamació de la Reina i la seua Cort d’Honor, així com l’Ofrena de Flores i Fruits a la Patrona o la cavalcada i cercaviles amenitzades per les xarangues on la música, el color i la diversió prendran els carrers de la localitat.

A més, tots estos actes estan acompanyats d’un Mercat Medieval, situat en el Barri de la Vila, en el que es poden trobar productes típics de l’època tant per a degustar com per a decorar o jugar, així com les corregudes de bous que pels voltants s’organitzen en estos dies.

 

El Museu del Vi

Qui s’acoste a Requena estos dies, també podrà gaudir del Museu, situat en el carrer Sant Maria n. 41. En les diferents dependències es poden gaudir de primera mà dels principals actes que, al llarg de tot l’any, se celebren des que en 1948 el Grup Raval fera nàixer esta festa.

Indumentària, tradició i història és el que es pot contemplar per a entendre en profunditat la importància d’esta festa i d’este producte per a les terres de Requena.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + huit =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018