25n
25N
25N

Un innovador Pregó i una animada Entraeta donen inici a les festes de Paterna

Un innovador Pregó i una animada Entraeta donen inici a les festes de Paterna
20/08/2016 -

La Plaça Enginyer Castells que aculla l’Ajuntament de Paterna va congregar este dijous a centenars de veïns per donar començament a les Festes Majors del municipi. Un espectacular i innovador pregó i una animada Entraeta van inaugurar els festejos d’una Paterna totalment volcada en ells.

El mític humorista Arévalo va ser l’encarregat, juntament amb la Regina de les Festes, Gema Montoliu i l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, d’obrir un pregó diferent i singular que, després de les seues paraules, va convertir la façana del consistori en l’escenari virtual de la trilogia que simbolitza les festes paterneres.

Durant 15 minuts, el Foc, la Festa i la Fe es van projectar sobre el Palau mitjançant un maping des del qual van anar apareixent referències a totes les comparses i a totes les penyes, acompanyades de les tres entitats que sustenten les festes: Federació Interpenyas, Federació Intercomparsas i la Real Confraria del Stm. Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer.

Després d’aquesta recreació interactiva, va arribar el moment d’inaugurar la setmana esportiva que acompanya la celebració d’aquests festejos. La paternera campiona en ball esportiu, Pedra Escrita Medina va ser l’encarregada de portar la torxa i prendre la flama del pebetero que dóna inici a les competicions esportives que es desenvolupen durant aquests dies de celebració

A continuació, les capitanies mora i cristiana Pirates Moros Berberiscos i Corsaris van hissar les banderes dels seus corresponents bàndols submergint de ple al poble de Paterna en els esperats festejos.

Finalment, les 13 comparses que componen el bàndol moro i les 12 comparses que componen el bàndol cristià van desfilar enfront del Palau com a preludi de la Gran Nit Mora i Cristina que es celebrarà aquest cap de setmana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + vint =