25n
25N
25N

Un exalumne de Caxton College lidera el projecte de la UPV que treballa en un tren supersònic

Javier Arroyo, exalumne de Caxton College, lidera el projecte de la Universitat Politècnica de València que treballa en un tren de passatgers, supersònic i sense rails, que arriba als 1.000 km/h.

Un exalumne de Caxton College lidera el projecte de la UPV que treballa en un tren supersònic
31/10/2017 -

«Ens enfrontem a projectes de sis-centes universitats de tot el món. I així i tot el nostre prototip es va classificar entre els vint-i-cinc millors. En la presentació, que va tindre lloc a Los Angeles, el nostre treball es va situar en la desena posició junt amb equips d’universitats europees, asiàtiques i americanes d’enorme prestigi. Va ser un somni poder mesurar-nos amb els millors del món», ha relatat Javier Arroyo, qui actualment acaba el seu últim any d’Enginyeria Química en la UPV.

Tot va començar aproximadament fa tres anys, quan l’amo de Tesla i Space X, el magnat i inventor Elon Musk, va llançar una competició mundial universitària per a desenvolupar un nou mitjà de transport que va idear amb el seu equip d’enginyers i va denominar Hyperloop. Amb este propòsit va voler involucrar a tota la comunitat científica, i sobretot als més jóvens, per a reinventar el transport de passatgers.

«Si sen adonem, en els últims anys han canviat moltes coses del nostre entorn. Hi ha hagut una revolució tecnològica sense precedents, i no obstant, els mitjans de transport no s’han vist afectats per esta revolució», ha explicat Javier. Hyperloop vol canviar el concepte espai-temps. Viatjar de València a Madrid en tan sols mitja hora serà possible, amb el còmode avantatge de tindre l’estació de trens en el centre de cada ciutat a diferència dels aeroports. Però, perquè açò ocórrega, encara falten anys de treball. Potser una dècada.

Javier, amb tan sols vint-i-dos anys, porta més de dotze mesos implicat en el projecte i uns mesos liderant l’equip valencià integrat per trenta-cinc persones en què participen investigadors de totes les àrees d’estudi imaginables.

«En estos moments estem treballant per a presentar-nos a la pròxima competició que serà el pròxim estiu a Los Angeles de nou. Per a això ens han fabricat un tub de buit d’acer que replica la pista d’assaig on es realitzaran les proves reals amb la nova càpsula Hyperloop en la que estem treballant i que mostrarem als Estats Units el pròxim estiu. D’esta manera tindrem un avantatge competitiu respecte als altres participants», ha assegurat este estudiant valencià.

La Universitat Politècnica de València s’ha bolcat en el projecte a través del seu programa Generació Espontània per a donar eixida a alumnes que no es conformen només d’estudiar sinó que tenen inquietuds per posar a prova les seues habilitats i coneixements. «Este projecte és espectacular perquè has de tindre una visió integral del mateix. T’has d’ocupar tant dels detalls tècnics i d’investigació com dels de la busca de finançament, promoció i difusió del projecte, etc. Pel que l’experiència és formidable», ha aclarit el jove sentint-se molt recompensat per capitanejar este projecte que va recaptar 200.000 euros per al seu últim prototip.

Javier ha destacat la importància de saber moure’s en anglés i defendre projectes davant d’un públic, així com treballar en equip i de manera interdisciplinària; per la qual cosa ha agraït als seus professors els coneixements adquirits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 7 =