caixa popular

Un espai per a recuperar la tradició feminista valenciana

El II Feminario es consolida com un referent en la matèria

Un espai per a recuperar la tradició feminista valenciana

València es converteix este cap de setmana en l’epicentre del feminisme espanyol. El II Feminario València 2017, Claus feministes per a reptes actuals ha començat en la vesprada de hui amb l’anunci a les més de 500 persones que fins al Complex Esportiu La Petxina s’han acostat i a la societat en general de l’engegada de la xarxa de municipis contra la violència de gènere. L’anunci ho realitzava el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, dient que era el moment de passar de les paraules als fets. “Un dels projectes més importants de la legislatura. Cal reconéixer el treball d’eixos municipis que fa anys que lluiten per a eradicar la violència de gènere i ajudar-los a coordinar eixe esforç a través d’un ens supramunicipal”. Per este motiu, els municipis que integren esta xarxa contra la violència de gènere gaudiran de beneficis i una línia específica de subvencions en resposta al seu treball “en un àmbit social de primera necessitat”.

img_8191El II Feminario, organitzat per l’àrea d’Igualtat de la Corporació que dirigeix Isabel García, es consolida en l’agenda nacional com un referent de l’àmbit feminisme sent un fòrum de debat sobre els reptes actuals de les dones. En este sentit, Isabel García, feia referència a la “recuperació de la tradició feminista valenciana, ja que esta Comunitat sempre ha sigut, fins a estos últims anys, un referent en feminisme” i repassava alguns dels temes que este divendres i dissabte es debaten en el complex La Petxina de València, des de les noves formes de patriarcat, la prostitució i els úters de lloguer fins al paper de la dona en mitjans de comunicació o la seua presència en el cinema, amb fòrums nous com el d’ecofeminisme, amb la presència de l’exministra de Medi ambient, Cristina Narbona, o la situació de les dones en zones de conflicte, amb l’aportació de la investigadora Pamela Urrutia i la cofundadora de Women in Black de Belgrad, la pacifista Stasa Zajovic.

feminario-2017-foto_abulaila4En paraules de la diputada d’Igualtat, “este Feminario pretén reivindicar la trajectòria de la Comunitat Valenciana com a referent del feminisme a Espanya”, i per a açò explicarà també amb la participació de les dues responsables dels Feminarios de Còrdova i Fuenlabrada, Rafaela Pastor i Silvia Buabent, entre una nòmina de ponents de reconegut prestigi que encapçala la catedràtica de la UNED Amelia Valcárcel, al costat de Rosa Solbes, Alicia Miyares, Laura Freixas, Carmen Alborch, Pilar Aguilar i Rosa Cobo, entre altres.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats