25n
25N
25N

Cuba Literat Azorín s'alça amb el primer premi dels carrers enllumenats

L’encés dels carrers il·luminats deixa amb la boca oberta a centenars de persones que en les diferents falles es van congregar

Cuba Literat Azorín s'alça amb el primer premi dels carrers enllumenats

Entre els diferents atractius que té les Falles i que no et pots perdre és l’espectacle dels carrers il·luminats. Si dijous passat la Categoria B del concurs de Calles Il·luminades feia l’encés, ahir van ser les de la Primera Categoria les que feien el propi. El meravellós espectacle que es contemplà comissió a comissió va deixar enamorats als centenars de persones que en les diferents falles es van donar cita. “Meravellós, és un espectacle meravellós”, “impressionant, cada any supera a l’anterior”, “Açò és alguna cosa que ningú hauria de perdre’s”… són els comentaris que al llarg dels carrers del barri de Ruzafa s’escolten. Al final, la falla de Cuba-Literat Azorín s’adjudicava el primer premi del concurs per davant de la Falla Av. Malvarrosa-A.Ponz Cavite que es portava el segon, el tercer va ser per a Cuba Puerto Rico i el quart per a Sueca-Literat Azorín.

malvarrosa_gavitemalvarrosa

La primera comissió a fer els honors va ser la Falla Avinguda Malvarrosa-Antonio PonzCavite amb el lema “Malvarrosa Il·lumina‘t”. Va ser a les 20.00 hores quan es van encendre les llums i van deixar amb la boca oberta als allí presents. Inspirat en l’església de Sant Francisco del centre de Badia (Brasil) i amb un estil rococó els presents van gaudir de l’encés i dels 80 metres de túnel per li que passejar per a contemplar les més de 700.000 llums led i quasi un milió de microleds utilitzades.

 

 

img_6012

 

 

La següent parada obligada era la Falla Cuba-Puerto Rico, que a les 20.30 hores encenia els seus 300.000 punts led. La sorpresa anunciada, que no desvetlada fins a eixe moment, està a l’interior de cada llum penjant. Amb un disseny de l’empresa il·luminacions Ximénez amb la que porta treballant 45 anys.

 

 

sueca-literato

 

 

Al voltant de les 21.00 hores era la Falla Sueca-Literat Azorín la que encenga el seu homenatge al Mercat de Colón al compàs de la música en directe de la banda simfònica de la Unió Artística Musical de Montroi. Amb alguns dels ninots ja en el carrer esperant a ser plantats, els carrers en plena ebullició i la gent expectant per a contemplar l’espectacle lluminós… passejar per la demarcació de la falla era tot un plaer. Fins al 19 es podrà gaudir de l’espectacle.

 

 

 

cuba-literato

Finalment, cap a les 21.30 hores, era la Falla Cuba-Literat Azorín, que es va adjudicar el primer premi per segon any consecutiu, la que deixava entotsolats a tots els presents amb la seua “quadratura del cercle” en la qual predomina el roig, verd i blau de les més de 80.000 llums RGB de les quals es compon el disseny. El primer premi va ser per esta obra d’art que amb 4 músiques diferents deixa embaladits a tots els presents amb el seu espectacle de llums.

 

Fins al pròxim 19 de març, els carrers il·luminats faran més gran la llegenda d’estes Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Totes les nits faran els seus respectius encesos per al delit del públic. Un espectacle que tot aquell amant o visitant de les falles ha d’apuntar en la seua agenda i no perdre’s.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + divuit =

museo prehistoria