Un conveni entre la Generalitat Valenciana i la de Catalunya regula la promoció turística del territori Sénia

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

Els màxims responsables de Turisme de la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, i de Catalunya, Joan Aregio, participen a Sant Carles de la Rápita en una jornada de turisme al territori Sénia, organitzada per la Taula del Sénia i el consistori de la localitat.

L'oleoturisme, l'art rupestre llevantí, els parcs naturals o la gastronomia com a producte turístic són alguns dels temes que es desenvoluparan durant l'esdeveniment, que conclourà amb la presentació i l'explicació, per part de Francesc Colomer i Joan Aregio, del conveni marc en matèria de turisme firmat entre les dues comunitats autònomes, que permetrà desenvolupar estratègies conjuntes en aquest territori a cavall entre Catalunya i la Comunitat Valenciana.

El conveni regula el marc de col·laboració entre les dues institucions i permetrà programar i avaluar totes les activitats que s'hi realitzen, enfortint, a més, les relacions i la cooperació turística entre les dues administracions.

La jornada servirà també per a compartir diferents iniciatives i projectes turístics que s'estan duent a terme a ambdós costats del riu Sénia. Entre aquestes accions destaquen l'impuls a la Ruta de les oliveres mil·lenàries, a l'art rupestre llevantí i al turisme paleontològic.

Castelló i Tarragona comparteixen, en aquesta zona fronterera, tant geografia com història, cultura, costums i paisatge. El territori, conformat per 27 pobles, posseeix una enorme riquesa cultural i paisatgística centrada principalment en l'art rupestre, els dinosaures, la Via Augusta, el rei Jaume I, els càtars i les oliveres mil·lenàries, entre altres.

Centrat en les oliveres, el territori Sénia té tres itineraris que recorren uns 65 quilòmetres que uneixen pobles, centres d'interpretació, poblats ibers o els museus de l'Arión d'Ulldecona, a Tarragona, i el del pou del Mas de la Jana, ambdós situats a l'antiga Via Augusta i que posseeixen exemplars espectaculars com ara la Farga de l'Arión, en el primer cas, i l'Olivera de les Parelles, en el museu valencià. Són rutes que, a més, mostren el paisatge des de perspectives diferents, que ofereixen també la possibilitat d'admirar, al mateix temps, oliveres de formes espectaculars, camps de cultiu i la seua flora autòctona.

Destacats