25n
25N
25N

Un centenar de veïns del Barri del Crist i Sagunt visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Un centenar de veïns del Barri del Crist i Sagunt visiten la Diputació de València
16/11/2016 -

Un centenar de veïns i veïnes del Barri del Crist i Sagunt han visitat els edificis de la Diputació de València, acompanyats per les diputada de l’Àrea de Benestar Social, Educació i Salut, Mercedes Berenguer, el diputat de l’Àrea de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, i la regidora del Barri del Crist, Alin Jiménez, com a part del programa cultural Açò és la Dipu. Els dos representants provincials han coincidit en destacar la importància d’iniciatives com aquesta per acostar la institució a la ciutadania.

“L’objectiu és que els valencians i les valencianes coneguen la Diputació de València per dins i per fora, la seua història i tot el seu patrimoni, que és de tots”, ha indicat Mercedes Berenguer. Per la seua banda, Bartolomé Nofuentes ha afegit que “el programa Açò és la Dipu està funcionant molt bé, aproximant la Diputació als qui representen als municipis, els ciutadans i ciutadanes”. Així s’han dirigit els diputats als visitants, que han ocupat els escons de la sala per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat.

 

Una ruta histórica e institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer.

Les visites continuaran tots els dimarts i dijous fins del mes de novembre, acostant en aquesta primera edició a prop de 4.500 veïns i veïnes de 44 municipis de la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 3 =