25n
25N
25N

Un centenar de veïns de Llocnou de Sant Jeroni i Potries visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Un centenar de veïns de Llocnou de Sant Jeroni i Potries visiten la Diputació de València
25/09/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Llocnou de Sant Jeroni i Potries han visitat aquest dilluns els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada d’Esports, Igualtat i Joventut, Isabel García, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Junt a l’alcalde de Llocnou de Sant Jeroni, Ricard Igualde, i del primer tinent d’alcalde de Potries, Jesús Gras, la diputada d’Esports ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

“Som una institució sanejada, la qual cosa ens permet fer arribar als municipis fons per al desenvolupament i engegada de plans, instal·lacions esportives o per a fomentar la igualtat i la diversitat”, ha afegit la diputada. D’aquesta manera, Isabel García ha fet referència a alguns dels projectes desenvolupats en les comarques valencianes amb l’ajuda de la institució provincial i ha recordat com funciona la Corporació.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, els jardins de l’antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 5 =