caixa popular

Un centenar de veïns de Llíria i Beniarjó visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Un centenar de veïns de Llíria i Beniarjó visiten la Diputació de València
15/05/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Llíria i Beniarjó han visitat aquest dilluns els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Junt a l’alcalde de Beniarjó, Victor Escrivá, l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i la presidenta de l’Associació Contra el Càncer del mateix municipi, Tona Civera, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

“La Diputació és un suport fonamental per als ajuntaments, sobre tot en aquestos temps tan complicats”, ha resaltat Civera. L’alcalde de Llíria ha agraït a aquesta institució “no sols per les ajudes econòmiques sino per visibilitzar als pobles d’interior”. Per la seua banda, el representant de Beniarjó ha resaltat que en l’hemicicle de la Diputació “están els alcaldes que representen als municipis menuts, i que han tingut sempre les seues portes obertes”. També, aquestos encontres “són un momento per a sociabilitzar amb els veïns de distints pobles, que a vegades estem tan distanciats”, ha afegit Tona Civera.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. Així mateix, Mercedes Berenguer ha ressaltat l’important patrimoni de la Diputació de València, que està “obert a tots”, i que en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d’altres països i no coneixem la nostra terra”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Aigua, sanejament, carreteres, cultura, esport… La diputada de Benestar Social ha recordat als visitants la importancia dels serveis socials que garanteix la Corporació provincial. “Gran quantitat dels espectacles que es fan als pobles estan subvencionats per la Diputació”, ha afegit.

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.
Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris