25n
25N
25N

Un centenar de veïns de Daimús, El Palomar i Atzeneta d’Albaida descobreixen la història de la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Corporació i el seu entorn

Un centenar de veïns de Daimús, El Palomar i Atzeneta d’Albaida descobreixen la història de la Diputació de València
22/03/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Daimús, El Palomar i Atzeneta d’Albaida, han visitat aquest dimecres els edificis de la Diputació de València acompanyats pel diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

“Conec bé els vostres municipis”, ha remarcat el també alcalde de Faura front a la regidora de Daimús, Mariví Seguí i als alcaldes del Palomar, Jordi Vila, i d’Atzeneta d’Albaida, Pepe Descalç. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

Així s’ha dirigit Gaspar als visitants, que han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució. Així mateix, el diputat d’Hisenda ha ressaltat l’important patrimoni de la Diputació de València i la seua inversió cultural al llarg dels anys en artistes valencians com Sorolla i Pinazo.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonologia (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació, l’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conéixer l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació i la seua finalitat. “La Diputació és un gran Ajuntament, que treballa colze a colze amb els altres”, ha afegit Gaspar. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 9 =