Un centenar de veïns de Cortes de Pallás i Guardamar de la Safor visiten la Diputació de València

El diputat de Mancomunitats i Comarcalització, Voro Femenía, destaca que “la Diputació està al servei dels municipis i de les necessitats dels seus veïns i veïnes”

Guardar

ac%cc%a7o-es-la-dipu-cortes-de-pallas-y-guardamar-de-la-safor_foto-mpazos
ac%cc%a7o-es-la-dipu-cortes-de-pallas-y-guardamar-de-la-safor_foto-mpazos

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Cortes de Pallás i Guardamar de la Safor han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats pel diputat de Mancomunitats i Comarcalització, Voro Femenía, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Al costat de l'alcaldessa de Guardamar de la Safor, Rosana Seguí, la regidora de Cultura del mateix municipi, Anabel Ferrer, la tinent alcalde de Cortes de Pallás, Rosa Robledo, i la regidora de Serveis Socials i Sanitat de la localitat, Montse Serrano, el diputat de Mancomunitats i Comarcalització ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans.

“La Diputació està al servei dels municipis i de les necessitats dels seus veïns i veïnes”, ha assegurat Voro Femenía, qui ha afegit que “es tracta de dignificar el treball que es fa i de donar resposta a les persones”. Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que el propi diputat els ha presentat.

Així mateix, Voro Femenía ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València que, en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d'altres països i no coneixem la nostra terra”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, els jardins de l'antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.

Destacats