caixa popular

Un centenar de veïns de Bufali, Albaida i Otos visiten la Diputació de València

El diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, destaca la importància d’acostar als ciutadans la història i el funcionament d’una institució “des de la qual intentem millorar els pobles i la vida dels seus veïns”

Un centenar de veïns de Bufali, Albaida i Otos visiten la Diputació de València
23/05/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Bufali, Albaida i Otos han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Junt a l’alcaldessa de Bufali, Estefania Molla, el regidor de Benestar Social d’Otos, Juan Luis Gil, i la regidora de Serveis Socials d’Albaida, Mª Ángeles Salon, el diputat d’Hisenda ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Sempre m’he sentit com a casa a la Vall d’Albaida”, ha començat Toni Gaspar en dirigir-se als veïns i veïnes d’aquesta comarca. El diputat ha recordat que la Corporació provincial té més de 150 anys d’història, “és una de les institucions més antigues i per tant acumula un inavaluable patrimoni”.

“Aquesta activitat és interessant perquè molta gent no coneix la Diputació, és necessari que els nostres veïns coneguen on es prenen les decisions”, ha manifestat Estefania Molla. Per la seua banda, el regidor d’Otos ha declarat que a partir d’ara, “quan vegem un cartell de la institució, sabrem d’on vénen les ajudes de l’ajuntament per a infraestructures, serveis socials… Ara tenim més suport del govern de la Diputació i és fonamental conèixer la seua labor”. A més, la regidora d’Albaida ha remarcat la importància de “traure als més majors de casa, eixir del seu entorn i conèixer el patrimoni i història de la Diputació”.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que el propi diputat els ha presentat. Així, Gaspar ha explicat que el ple d’aquesta institució pública funciona de manera similar al dels ajuntaments. Inspirat en els estats francesos, a la dreta del president se senta la dreta ideològica i el mateix ocorre amb l’ala esquerra, “però en la Diputació es fa a l’inrevés”. El responsable de l’àrea d’Hisenda ha explicat que per una qüestió pràctica, el govern actual es troba en la bancada dreta ja que és on se senten els tècnics i assessors. A continuació, Gaspar ha ressaltat que independentment del color ideològic “tots intentem millorar els pobles i la vida de la gent”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’equip de Benestar Social “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer, responsable de l’àrea. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 7 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC