25n
25N
25N

Un centenar de veïns de Bolbaite i Guadasséquies visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Un centenar de veïns de Bolbaite i Guadasséquies visiten la Diputació de València
27/04/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Bolbaite i Guadasséquies han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Junt a l’alcaldessa de Bolbaite, Carolina Mas, i l’alcaldessa de Guadasséquies, Carmen Vidal, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

“Els pobles xicotets, sense l’ajuda de la Diputació, més val que tanquem”, ha bromejat l’alcadessa de Guadasséquies, a més d’assenyalar que Açò és la Dipu “és una iniciativa que agrada molt als majors”. Els veïns de Bolbaite, per la seua banda, han mostrat un gran interès pel programa en la seua primera visita a la Corporació provincial. “Com que acabaren ahir les festes del poble teníem por no omplir l’autobús, però hem vingut al complet”, ha ressaltat la regidora. En paraules de Carolina Mas, “és la manera que els veïns coneguen la institució que ajuda als pobles xicotets, i que per exemple des de l’àrea de Benestar ens ha finançat unes classes de gimnàstica cognitiva per a majors que han tingut molt èxit”.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. Així mateix, Mercedes Berenguer ha ressaltat l’important patrimoni de la Diputació de València, que està “obert a tots”, i que en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d’altres països i no coneixem la nostra terra”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.
Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

caixaontinyent
paterna