25n
25N
25N

Un centenar de veïns d’Ayora i Picassent visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Un centenar de veïns d’Ayora i Picassent visiten la Diputació de València
23/11/2016 -

Un centenar de veïns de les localitats d’Ayora i Picassent han visitat els edificis de la Diputació de València dins del programa Açò és la Dipu acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa García, l’alcalde d’Ayora, José Vicente Anaya, i el regidor de Benestar Social i Majors, Carles Silla.

«Els que ens assentem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els que ocupen els bancs de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatim les polítiques, sempre des del respecte». Així s’ha dirigit Berenguer als visitants, que han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució, que la diputada mateixa els ha presentat.

Per la seua banda, Conxa Garcia, també alcaldessa de Picassent, ha recordat «el gran patrimoni que té la Diputació, amb anys d’història, que és de tots els ciutadans de la província». Per això la diputada d’Assessorament Municipal ha ressaltat la importància de mostrar-lo i fer-lo arribar a tots els racons i totes les comarques».

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que comencen en el carrer de Navellos i paren en els palaus de la Batlia i els Scala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat (MuVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així doncs, els participants tenen l’oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució i les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça de Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, en el Servici de Benestar Social «volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació explicant quan es van construir, en quin context i amb quin fi, i després, lògicament, que conegueren el seu interior» —ha explicat Mercedes Berenguer.  Les visites continuaran tots els dimarts i dijous del mes de novembre, i en aquesta primera edició duran vora 4.500 veïns de 44 municipis de la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 10 =

Informacion coronavirus