caixa popular

Un centenar de veïns d’Algar de Palància i Rotglà i Corberà visiten la Diputació de València

El diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, ha aprofitat l’acte per a convidar als assistents a l’exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, una selecció d’obres que es troba actualment a Requena

Un centenar de veïns d’Algar de Palància i Rotglà i Corberà visiten la Diputació de València
20/06/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats d’Algar de Palància i Rotglà i Corberà han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, i la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa García, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Junt a l’alcalde d’Algar de Palància, Juan Emilio Lostado, i el president de la Llar del Jubilat de Rotglà i Corberà, Salvador Monzo, el diputat d’Hisenda ha destacat que la Diputació representa a tots els ciutadans. Toni Gaspar ha recordat que la Corporació provincial té més de 150 anys d’història acumulant un “inavaluable patrimoni arquitectònic i artístic”.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament “d’una de les institucions més antigues del nostre territori”. Així mateix, Gaspar ha aprofitat l’acte per a reconèixer el valor de la Corporació provincial. En les seues paraules, “les institucions són per a millorar la vida de la gent, i és necessari no oblidar els pobles més xicotets”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’equip de Benestar Social “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer, responsable de l’àrea. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris