25n
25N
25N

Un centenar de veïns d’Alfara del Patriarca i Aras de los Olmos visiten la Diputació de València

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, destaca la importància de conéixer el patrimoni de la institució, ja que “per a estimar una cosa i cuidar-la cal conéixer-la”

Un centenar de veïns d’Alfara del Patriarca i Aras de los Olmos visiten la Diputació de València
03/10/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats d’Alfara del Patriarca i Aras de los Olmos han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Al costat de l’alcalde d’Aras de los Olmos, Rafael Giménez, i el regidor de Cultura i Política Lingüística d’Alfara del Patriarca, Josep Marí, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans i ha posat en valor el ric patrimoni de la institució provincial. “La nostra cultura a voltes és la més desconeguda, i per a voler una cosa i cuidar-la cal conéixer-la”, ha assenyalat.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. “Aquesta és una bona manera de mantenir una vida activa i saludable. Cal cuidar el cos i la ment i d’açò s’ocupa l’àrea de Benestar Social, d’organitzar activitats per a fer una vida més feliç”, ha assegurat la diputada.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, els jardins de l’antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19