25n
25N
25N

Un any d'obertura i participació a través de la Delegació de Transparència de la Diputació

Un any d'obertura i participació a través de la Delegació de Transparència de la Diputació
20/09/2016 -

La Delegació de Transparència de la Diputació de València ha fet balanç d’un any d’«intens treball perquè els ciutadans i les administracions públiques tornen a ser amics», segons el diputat de Transparència i Govern Obert, Roberto Jaramillo. «El nostre gran repte era que els valencians deixaren de veure’ns malament i confiaren en nosaltres per a gestionar els assumptes públics», ha destacat Jaramillo.
Per a aconseguir aquest objectiu, el diputat i el seu equip han desenvolupat diverses iniciatives, en el marc de l’Estratègia per a enfortir la cultura de transparència i obertura de la Diputació de València aprovada a l’abril sota el lema Estratègia GO! Dival. Tot açò s’ha dut a terme tant des de la pròpia Diputació com en col·laboració amb altres administracions (ajuntaments i Generalitat).

Des de la Diputació s’han fet sessions formatives comarcals per a tots els ajuntaments de menys de 1000 habitants dins del projecte Transparència 1000. Aquest programa, al qual s’han acollit 43 ajuntaments, té per objecte prestar suport integral als municipis per a la creació i el manteniment dels portals de transparència. En la seua segona fase, es proporciona capacitació al personal municipal per a desenvolupar les tasques de localització i classificació de documentació rellevant per al compliment dels deures de publicitat activa.

D’una altra banda, durant els mesos de juny a setembre s’ha fet el programa de Jornades GO! Reptes per a una cultura GO, en col·laboració amb la Universitat de València i en el qual professors de reconegut prestigi de l’àmbit del Dret i la Ciència Política han visitat les comarques fent un total de setze activitats formatives.

Alcaldes, funcionaris i representants polítics valencians s’han reunit amb Jaramillo per a conèixer l’Estratègia GO! Dival, que incorpora àrees de transparència, participació i foment de la cultura de Govern Obert que inclouen diferents accions destinades als ajuntaments de la província de València. Per exemple, s’ha dissenyat una eina per a gestionar i donar transparència a la informació sobre els obsequis que reben els alts càrrecs i informació sobre els desplaçaments i viatges d’aquests i els seus costos.

En aquesta mateixa línia seguirà treballant la Delegació de Transparència, que en el segon semestre de 2016 i al llarg de 2017 tindrà al seu equip centrat en la difusió d’una eina integral per a la transparència de la informació sobre alts càrrecs i una eina de participació. Aquestes eines es dissenyen amb un perfil multientitat que permetrà la seua adopció per les entitats locals que ho requerisquen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 6 =