25n
25N
25N

Es compleix un any de l'anell ciclista de València

Encara queden projectes de carril bici en procés per a unir tota la ciutat

Es compleix un any de l'anell ciclista de València
27/02/2018 -

Al març de 2017, s’inaugurava l’anell ciclista que envoltava tot l’interior de la ciutat de València, que connectava amb altres traçats de carril bici. Una aposta de la Regidoria de Mobilitat, encapçalada per Giuseppe Grezzi, que, des del principi, es va proposar crear una ciutat molt més sostenible, en la qual els vianants, i no els cotxes, foren els protagonistes. Un arriscat projecte que, tan sols deu dies després de la seua entrada en servei, ja es va convertir en una de les infraestructures més utilitzades de la ciutat.

Un any després, són moltes les crítiques que segueix rebent aquest gran projecte. No obstant això, el notable augment d’usuaris avalen els múltiples beneficis que ha aportat l’anell ciclista, doncs, sens dubte, ha canviat la manera de desplaçar-nos per la ciutat. L’ús de l’anell ciclista no ha deixat de créixer, provocant que el nombre d’usuaris en els carrils bici amb els quals està connectat també seguisca creixent i, d’altra banda, les últimes dades publicades, confirmen que el tràfic de cotxes, en la ronda interior, s’ha reduït un 2,2%. Unes dades que avalen l’èxit d’un dels projectes més ambiciosos del Consistori.

L’anell ciclista ha anat augmentant en els últims mesos amb la incorporació de nous trams de carrils bici, que no tenen un altre objectiu que connectar tota la ciutat perquè els mitjans de transport menys contaminants siguen el que predominen pels nostres carrers. Sens dubte, València és, ara, molt més sostenible i, en tan sols dos anys, l’Ajuntament de València ha dut a terme un anell ciclista que ha sigut reconegut internacionalment.

Per descomptat, això no acaba ací. I per al 2018, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible ja s’està treballant per a tirar endavant els nous 13 carrils bici, que connectaran més barris valencians, entre els quals es troben els de les avingudes Burjassot, de la Constitució i de Suècia; els dels carrers Conca, Palleter, Manuel Candela, Tomàs de Montanyana i el Pont de Campanar; i, finalment, el carril bici de Regne de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 18 =

caixaontinyent
paterna