25n
25N
25N

Personal de l'UME s'entrena ja amb lleons marins per al rescat a l'entorn aquàtic

Personal de l'UME s'entrena ja amb lleons marins per al rescat a l'entorn aquàtic
25/11/2019 -

Personal de la Unitat Militar d’Emergències (UME) s’entrena ja amb lleons marins de l’Oceanogràfic de València dins del programa d’ensinistrament dels animals per a localització i rescat en entorn aquàtic, segons ha informat l’aquari en un comunicat.

El projecte d’entrenament de lleons marins per a localització, rescat i assistència en ambient aquàtic segueix els passos previstos, des que es va signar en 2016 el conveni entre la Fundació Oceanogràfic, Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Estat Major de la Defensa, en el qual està implicada directament l’UME.

A principis del mes d’agost, una delegació del Tercer Batalló de l’UME, composta per representants dels equips de busseig, van compartir una jornada de treball amb els ensinistradors dels lleons marins de l’Oceanogràfic i responsables de la Fundació per a conéixer els progressos del programa de rescat.

Aquesta setmana i durant dues jornades han sigut set membres de l’equip de busseig de l’UME els que, després de conéixer tots els detalls i característiques de l’exercici, van poder treballar directament amb el lleó marí Ginger, executant algunes de les maniobres que s’haurien de realitzar en cas de rescat i de localització d’un objecte o persona en la mar o en aigües interiors.

Els militars han sigut els encarregats de treballar directament amb l’animal, aportant els diferents materials que s’empren en accions d’emergència i rescat. Durant les dues jornades, militars i professionals de l’Oceanogràfic van intercanviar impressions i experiències per a perfeccionar el programa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 14 =

lleida 2020
activem alfafar