25n
25N
25N

Els ultres imputats del 9 d'Octubre denuncien al jove que van agredir

L’acusen de no adoptar una “actitud passiva” i d’intentar agredir a “una persona que portava la bandera d’Espanya”

Els ultres imputats del 9 d'Octubre denuncien al jove que van agredir
13/01/2018 -

Els ultres imputats per les agressions durant la vesprada del passat 9 d’Octubre han enviat al jutge d’Instrucció que porta el cas un escrit en el qual demanen que s’impute als denunciants que van agredir.

Van ser més de sis persones d’extrema dreta les que van propinar la pallissa a diversos joves assistents a la manifestació en favor del valencià organitzada per la Comissió 9 d’Octubre. Almenys 16 persones van ser detingudes pels disturbis.

El lletrat d’un dels detinguts ha sigut qui ha presentat l’escrit, i els d’altres imputats s’han adherit. En ell demanen la imputació del jove que va intentar defensar-se dels agressors, Vicente, al que acusen de “renyina tumultuària i desordres públics”.

Al·leguen que no va adoptar una “actitud passiva”, sinó que es va posicionar amb els punys en alt, “com si es tractara d’un combat de boxa”, afigen. A més, l’acusen d’intentar agredir a “una persona que portava una bandera d’Espanya, llançant-li una puntada, quan estava d’esquena, acatxat, i sense possibilitat de defensa alguna”.

La defensa obvia les nombroses proves visuals i audiovisuals d’aquells minuts, en les quals els imputats propinen sengles pallisses a un grup de joves prop de la manifestació del Dia de la Comunitat. Vicente, segons apareix en les imatges, va intentar defensar a una parella que estava sent apallissada en el sòl. Després de l’enfrontament amb Vicente, els ultres es van encebar amb un fotoperiodista, al que van aconseguir derrocar i puntejar.

A més, d’altra banda, es demana que els agredits siguen considerats contramanifestants perquè el seu lema aquell dia no anava en la línia del “Sí al valencià”, sinó a favor de la independència de Catalunya. Ara el ministeri públic haurà de pronunciar-se, igual que la defensa, perquè el jutjat d’Instrucció número 15 prenga una decisió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − huit =

bombers
bombers