Els ultradretans de Vox impedeixen la declaració de l'Orgull LGTBI de les Corts

És la primera vegada en cinc anys que no tots els grups signen la declaració

Els ultradretans de Vox impedeixen la declaració de l'Orgull LGTBI de les Corts
26/06/2019 -

Des del canvi de govern en 2015, en la qual l’hegemonia popular va passar al Botànic, tots els anys es realitza una declaració institucional, formada per tots els partits, en suport al moviment LGTBI. Es fa en el context de la proximitat de l’Orgull i contra la LGTBIfòbia. Per primera vegada en cinc anys, una formació no ha signat. La formació ultradretana Vox, que en diverses ocasions ha llançat missatges homòfobs -a més de masclistes i racistes-, no ha col·laborat.

La notícia s’ha conegut a través del twitter del síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, que ha lamentat que “la LGTBIfòbia ha tornat” al parlament valencià. “Per primera vegada en cinc anys les Corts no aproven una declaració per l’Orgull LGTBI perquè mancada la signatura d’un grup”, assenyala. Al costat del tuit adjunta una imatge amb la declaració, en la qual figuren les signatures de Ferri, Carmen Martínez del PSPV, Pilar Lima d’UP-EUPV, Toni Cantó de Ciutadans, i Isabel Bonig del PP.

“Presentarem la iniciativa com a proposició no de llei per a demostrar que aquest parlament representa a un poble orgullós de la seua diversitat“, ha afegit Ferri.

Ana Vega, la portaveu de l’extrema dreta en les Corts, va assenyalar ja en l’inici de la legislatura que el discurs del nou President de l’hemicicle, Enric Morera, era negatiu i “segregador”. Això perquè parlava del feminisme, la diversitat sexual i la igualtat com a prioritats d’una societat. “Les persones que pateixen agressions o discriminació no estan soles. Els homòfobs sí que ho estan“, sentència Ferri.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 2 =

programacion rialto
cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019
punt cat