caixa popular

Ultra Yomus no estigué en la baralla amb cadires de Barcelona

La batalla campal de Barcelona el 12 d’octubre no tingué com a protagonistes ni a Ultra Yomus ni a Frente Atlético

Ultra Yomus no estigué en la baralla amb cadires de Barcelona
20/10/2017 -

Vivim en l’era de la posveritat, en la qual qualsevol semblança amb la realitat es pot estendre com la pólvora. I és necessari actuar amb diligència quan això ocorre. En la batalla campal a cadirades que va tenir lloc a Barcelona tres dies després del 9 d’octubre, no va participar el grup Ultra Yomus, com es va publicar en pràcticament la totalitat de mitjans, i també ací. Aquesta va ser l’escena que es va viure:

El relat que es va estendre centrava el focus del protagonisme en membres d’Ultra Yomus, Front Atlètic i ultres del Sabadell. Però no va ser del tot així, tal com expliquen El Español i fonts d’aquests grups consultades per València Extra. Ni Ultra Yomus ni Front Atlètic van tenir gens que veure. Què va ser el que va ocórrer llavors?

El 12 d’octubre, amb motiu del Dia de la Hispanitat, i a l’ombra dels esdeveniments de les últimes setmanes a Catalunya, l’organització ultradretana Democràcia Nacional va convocar a Barcelona una manifestació que l’extrema dreta organitza anualment. Aquest any, estava carregada d’anti independentisme i unionisme tenint en compte el context polític i social que es viu. I a aquesta convocatòria van acudir prop de 300 persones.

Dins de la concentració van confluir ultres del Sabadell i del grup madridista Outlaw Madrid, hereus d’Ultres Sud. Va ser entre aquests grups on va sorgir la baralla. Les desavinences entre ells, tots dos simpatitzants de l’extrema dreta, van ser les que van provocar els altercats que es van saldar amb 25 identificats i múltiples destrosses en la terrassa del cafè Zurich, a la Plaça de Catalunya.

Per tant, la penya valencianista Ultra Yomus, que sí va estar implicada en les agressions produïdes el 9 d’octubre a València, no va participar en aquests disturbis, i, segons fonts properes al grup, tampoc van viatjar a Barcelona. No, almenys, en representació de la penya. De fet, altres fonts dels ultres implicats en la baralla van assegurar a l’Español: “Després de la qual es va muntar a la seva ciutat el 9 d’octubre, no volen més follones”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 12 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats