25n
25N
25N

Últims dies per a gaudir del IV Cicle ‘Teatre de la Memòria’ de l’Escalante

El Teatre Principal alberga les representacions des del 3 fins al 6 d’octubre

Últims dies per a gaudir del IV Cicle ‘Teatre de la Memòria’ de l’Escalante
05/10/2019 -

Des del passat dijous 3 d’octubre, el Teatre Principal alberga el IV Cicle ‘Teatre de la Memòria’ organitzat pel Centre Teatral Escalante. Les representacions, que finalitzaran el 6 d’octubre, es basen en quatre obres dirigides al públic adult en les que la dona pren el protagonisme per tal de retractar la societat d’un passat no molt llunyà.

‘Historia de una maestra’

El Cicle es va inaugurar el 3 d’octubre a les 20.00 h amb ‘Historia de una maestra’, adaptació de la novel·la de Josefina Aldeoca. En aquesta Paula Llorens, sota la direcció de Gemma Miralles, es va posar en la pell de Gabriela López per tal de mostrar la importància de l’ensenyament durant la II República espanyola i els anys precedents. Pel que fa al 4 d’octubre, ‘Encendidas’ va demostrar com la poesia de Paca Aguirre es converteix en una eina per realitzar un recorregut vital d’Espanya. Tot amb la representació de l’actriu Lola López acompanyada del guitarrista José María Gallardo i la veu flamenca de Paco del Pozo.

Per aquest cap de setmana, encara es podrà gaudir de dues obres del ‘Teatre de la Memòria’. ‘Una gran emoción política’ convertirà la nit de dissabte en un espectacle de dansa i música en directe en la que l’autobiografia de María Teresa León Memoria de la melancolía estarà present en la sala del Teatre Principal. La proposta, dirigia per Luz Arcas i Abraham Gragera pretentn reproduir la vida d’una de les grans figures femenines de la nostra literatura que va viure en una època plena de guerres.

‘Una gran emoción política’

‘Teatre de la Memòria’ tancarà diumenge 6 d’octubre el seu Cicle amb ‘Geometria del trigo’. Sota la direcció d’Alberto Conejero, els actors compartiran el record de joventut d’un home amb la seua mare en el que la imaginació acaba convertint-se en la realitat. Així doncs, l’obra es converteix en un viatge pel pas del temps, espais, llengües i formes d’estimar i que està marcat pel silenci i la calma dels personatges.

Per aquells i aquelles que encara vulguen gaudir d’aquest viatge per la memòria, encara són a temps d’adquirir entrades per a aquest Cicle que, després de quatre anys consecutius, segueix apostant per la permanència de la memòria. Les representacions ‘Una gran emoció política’ (5 d’octubre) i ‘Geometria del trigo’ (6 d’octubre) es realitzaran a les 20.00 h i tenen un preu d’entre 10 i 15 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 4 =