25n
25N
25N

Últims dies d’inscripció dels centres educatius per a participar en el programa ‘Pilota a l’Escola’

Últims dies d’inscripció dels centres educatius per a participar en el programa ‘Pilota a l’Escola’
27/09/2019 -

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport continua apostant fort pel programa ‘Pilota a l’Escola’ en aquest curs 2019-2020 a fi d’ampliar el nombre de centres educatius participants i promoure la pilota valenciana. La catorzena edició es troba en la recta final del període d’inscripcions i ja ha superat el nombre de centres de Primària participants respecte a l’any anterior. En Secundària també està prop de superar les dades d’inscripció del 2018-2019.

‘Pilota a l’Escola’ és un programa que es fa als centres educatius sol·licitants, juntament amb la col·laboració de la Federació de Pilota Valenciana, per a fomentar i acostar l’esport autòcton a l’alumnat de Primària i Secundària mitjançant jornades teoricopràctiques i competicions escolars de raspall. Aquesta iniciativa pretén fomentar la pràctica esportiva i els hàbits de vida saludables entre els més joves.

En els últims anys, des de Conselleria, s’han dut a terme diverses millores per a potenciar aquest programa, com la incorporació de participació d’instituts, la dotació de més recursos per al portal web del programa i l’increment considerable del pressupost assignat, amb una inversió de 200.000 euros. S’està treballant per a ampliar el nombre de seus de les trobades i el nombre de les sessions als centres escolars, així com per a augmentar el nombre de fases de la competició de Secundària, si el nombre de centres participants segueix millorant.

Per un costat, els monitors titulats del programa i diversos jugadors professionals duen a terme accions academicoesportives dirigides a l’alumnat de 4t de Primària dels centres participants, amb una sessió de 2 hores que es divideix en una unitat didàctica i diferents jocs dirigits a l’aprenentatge de la pilota valenciana amb el reforç d’elements audiovisuals.

D’altra banda, en Secundària, l’alumnat de 1r cicle i 3r d’ESO participa en el programa ‘Pilota a l’Escola’ per mitjà d’una competició estructurada en diferents fases: la fase intracentres, la fase intercentres, la fase intercomarcal i la fase final, en què s’enfrontaran els equips que hagen superat les anteriors fases de la competició.

Per a participar-hi, cada centre ha d’omplir la sol·licitud d’inscripció en el portal web http://www.pilotaescola.gva.es fins al dilluns 30 de setembre. A més, el portal web n’ofereix informació detallada, així com un formulari d’inscripció, enllaços d’interés i un espai per als docents, a més d’un vocabulari de pilota valenciana. També disposa d’un apartat dedicat a la competició entre els centres escolars amb material gràfic i vídeos.

En la passada edició de ‘Pilota a l’Escola’ van participar més de 500 centres educatius del territori valencià en les diferents cites. A partir de la segona quinzena de novembre començaran les sessions i les trobades comarcals de convivència d’aquesta edició, que s’allargaran fins al mes de maig, quan també es faran les jornades de cloenda del programa.

La pilota valenciana des de dins

El programa ‘Pilota a l’Escola’ permet a l’alumnat conéixer les instal·lacions del trinquet Complex de Pilota Valenciana de Moncada i visitar el Museu de la Pilota de Genovés, amb la finalitat de difondre i acostar el coneixement i la pràctica de l’esport de la pilota valenciana als alumnes de Primària i Secundària.

Al Complex de Pilota Valenciana de Moncada, mitjançant inscripció prèvia, els centres educatius tenen la possibilitat d’impartir allí classes d’educació física relacionades amb la pilota valenciana o fer activitats culturals organitzades com visitar el recinte, fer un taller didàctic sobre l’esport autòcton i presenciar partides d’exhibició.

Mentre el Museu de la Pilota de Genovés organitza visites guiades pel director del museu pel recinte, al mateix temps es farà una pràctica de pilota grossa al trinquet i altra d’escala i corda al trinquet municipal, on es farà un taller de fabricació de la pilota.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − dos =