25n
25N
25N

Últims dies per a presentar-se al certamen literari Jocs Florals de Paterna

La decisió del jurat es coneixerà durant la gala de celebració dels Jocs Florals que tindrà lloc el 16 d’agost

Últims dies per a presentar-se al certamen literari Jocs Florals de Paterna
30/05/2019 -

L’Ajuntament de Paterna ha obert una nova convocatòria del certamen literari “Jocs Florals”, uns premis amb més de mitjans de segle d’història que té com a objectiu la promoció de les tradicions paterneres.

Així ho ha explicat la regidora de Tradició, Cultura i Foc, Paqui Periche, qui ha destacat que “aquest certamen literari es un referent de la nostra cultura, que des de fa 55 anys ha permés crear un testimoniatge enriquidor i únic de la nostra història a través de les obres que cada any es presenten.”

Els premis es divideixen en les categories de poesia i prosa i podran concórrer a qualsevol de les dues modalitats els autors i autores que presenten treballs inèdits que no hagen sigut guardonats en cap altre certamen.

Pel que fa als treballs poètics, aquests hauran d’estar escrits en valencià i competiran en tres modalitats, Flor natural, de temàtica lliure i valorat en 1.000 euros, Torre d’Or, dedicat a la Reina de les Festes i Torre d’Argent dedicat al Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer tots dos dotats amb 400 euros.

En les categories de prosa s’inclouen huit premis de temàtica variada que inclou contes infantils, relats curts o estudis monogràfics i els premis estan dotats amb fins a 700 euros per treball. Per part seua, les federacions festeres d’Intercomparses i Interpenyes i la Real Confraria del Santíssim Crist de la Fe també convoquen diferents premis de 300 euros.

Així mateix, el grup de dansa Xafarnat, premiarà amb 200 euros els estudis sobre els costums, folklore i tradicions a Paterna en el segle XVIII, i A3 Paterna premiarà també amb 200 euros els relats escrits en valencià sobre “Coses del meu poble”.

Per a participar en el certamen literari, les obres hauran de presentar-se per registre d’entrada de l’Ajuntament de Paterna, abans del 3 de juny, acompanyades de la fitxa d’inscripció que pot descarregar-se en la web municipal www.paterna.es.

Finalment, la decisió del jurat es coneixerà durant la gala de celebració dels Jocs Florals que tindrà lloc el 16 d’agost i les obres premiades seran publicades en la revista municipal d’Alborgí.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

premios go valencia
ficcions 2019-2020